A legjobb reggelik

Frittataszendvics,alegjobbnapindító

Frittata szendvics, a legjobb napindító

Hozzávalók
1 db
kápiapaprika (vagy pritamin)
1 fej
vöröshagyma
2 db
újhagyma
8 - 10 db
tojás
10 dkg
prágai sonka
5 dkg
kecskesajt (vagy feta)
5 dkg
olajbogyó
4 db
ciabatta zsemle
5 dkg
bébispenót
1 ek
balzsamecet
2 ek
olívaolaj

Elkészítés

Ez nem csak egy egyszerű tojásos étel, hiszen telepakoltuk mindenféle jóval, mint például a prágai sonka, kecskesajt, és sok zöldség. Készítsétek mindenképp!

A sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek! Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.
frittata.jpg
Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát! A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.

www.streetkitchen.hu

Ez itt a világ legjobb tojásos reggelije

Hozzávalók

4 főre
1 db
kápiapaprika (vagy pritamin)
1 fej
vöröshagyma
2 db
újhagyma
8 - 10 db
tojás
10 dkg
prágai sonka
5 dkg
kecskesajt (vagy feta)
5 dkg
olajbogyó
4 db
ciabatta zsemle
5 dkg
bébispenót
1 ek
balzsamecet
2 ek
olívaolaj

Ez nem csak egy egyszerű tojásos étel, hiszen telepakoltuk mindenféle jóval, mint például a prágai sonka, kecskesajt, és sok zöldség. Készítsétek mindenképp!

A sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek! Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.
frittata.jpg
Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát! A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.

Ha tetszett a Frittata szendvics, a legjobb napindító receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept