Fantasztikus desszertek

Fügéssüti

Fügés süti

Hozzávalók
500 g
füge
1 db
citrom
4 db
tojás
200 g
cukor
80 g
lágy vaj + a forma kikenéséhez
1 csomag
vaníliás cukor
(10 g)
1 csipet
150 ml
habtejszín
1 csomag
sütőpor
(kb. 12 g / csomag)
200 g
liszt
100 g
darált dió
(cukrozatlan)
50 g
vagdalt dió
zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
2 ek
barna cukor
porcukor a tetejére

Elkészítés

A fügés süti elkészítéséhez a fügét megmossuk, majd mérettől függően cikkekre vagy legalább 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Az egyharmadát félretesszük, ez majd a tésztába fog kerülni.

A citrom héját lereszeljük, és félretesszük. A kétharmad rész fügéhez adjuk a citrom levét.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és félretesszük.

A sárgáját a lágy vajjal, a többi cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután a keverékhez adjuk a sót, a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet. Ha jól elkevertük, mehet bele a darált dió, az egyharmad rész füge és az 5 percig előpirított, darabolt dió. Ezzel is elkeverjük, majd fellazítjuk a fehérjehabbal.

A sütőformát kikenjük egy kevés lágy vajjal, majd zsemlemorzsával kimorzsázzuk. A tésztát a formába simítjuk, majd a tetején egyenletesen és szorosan elterítjük a fügét, és megszórjuk a barna cukorral. 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, 25 perc után sütőpapírral letakarva sütjük készre. Szeletelés előtt hagyjuk legalább langyosra hűlni, végül megszórhatjuk a fügés süti tetejét porcukorral.

Fügés süti
Fügés süti
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetés: min. 30 perc
  • Összesen: 60 perc + pihentetés

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Minden gyümölcsnek megvan a maga szezonja, a füge például egyértelműen őszi. A szilva és a szőlő mellett mégis ritkán használjuk, pedig isteni sütiket lehet belőle készíteni!

Hozzávalók

1 24x24 cm-es tepsihez
500 g
füge
1 db
citrom
4 db
tojás
200 g
cukor
80 g
lágy vaj + a forma kikenéséhez
1 csomag
vaníliás cukor
(10 g)
1 csipet
150 ml
habtejszín
1 csomag
sütőpor
(kb. 12 g / csomag)
200 g
liszt
100 g
darált dió
(cukrozatlan)
50 g
vagdalt dió
zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
2 ek
barna cukor
porcukor a tetejére

A fügés süti elkészítéséhez a fügét megmossuk, majd mérettől függően cikkekre vagy legalább 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Az egyharmadát félretesszük, ez majd a tésztába fog kerülni.

A citrom héját lereszeljük, és félretesszük. A kétharmad rész fügéhez adjuk a citrom levét.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és félretesszük.

A sárgáját a lágy vajjal, a többi cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután a keverékhez adjuk a sót, a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet. Ha jól elkevertük, mehet bele a darált dió, az egyharmad rész füge és az 5 percig előpirított, darabolt dió. Ezzel is elkeverjük, majd fellazítjuk a fehérjehabbal.

A sütőformát kikenjük egy kevés lágy vajjal, majd zsemlemorzsával kimorzsázzuk. A tésztát a formába simítjuk, majd a tetején egyenletesen és szorosan elterítjük a fügét, és megszórjuk a barna cukorral. 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, 25 perc után sütőpapírral letakarva sütjük készre. Szeletelés előtt hagyjuk legalább langyosra hűlni, végül megszórhatjuk a fügés süti tetejét porcukorral.

Fügés süti
Fügés süti
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetés: min. 30 perc
  • Összesen: 60 perc + pihentetés

Ha tetszett a fügés süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése