Húsételek

Fügéveltöltöttszűzpecsenye

Fügével töltött szűzpecsenye

Hozzávalók
500 g
szűzpecsenye
só, bors
8 db
aszalt füge
2 szál
zsálya
3 szál
kakukkfű
4 gerezd
fokhagyma
A tálaláshoz
200 g
fagyasztott zöldbab
só, bors
200 g
főtt rizs
2 szem
friss füge
30 g
vaj
2 ek
vaj

Elkészítés

A fügével töltött szűzpecsenye első lépéseként a szűzpecsenyét megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd zsebet vágunk a hús közepébe, amit az ujjunkkal is tudunk tovább tágítani, így könnyebben beleférnek majd a fügék. Az aszalt fügéket kissé összenyomjuk, majd belenyomkodjuk a szűzbe vágott lyukba.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a friss fűszernövényeket és a megroppantott fokhagymákat, majd magas lángon alaposan körbepirítjuk 1-2 perc alatt. Ezután kikapjuk a gerezdeket és a fűszernövényeket a serpenyőből, belehelyezzük a töltött húst, majd a serpenyőt 10-12 percre berakjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe.

Sütés után a húst hagyjuk 10-15 percig pihenni úgy, hogy 2-3 percenként átforgatjuk a húst a vágódeszkán, majd felszeleteljük.

A fagyasztott zöldbabot olvasztott vajon pár perc alatt megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és mehet a husi mellé a tányérra a rizzsel együtt. Cikkekre vágott friss fügével díszítjük. 

fugevel-toltott-szuzpecsenye
Fügével töltött szűzpecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A füge aszalt verziója tökéletes arra, hogy különböző húsokat töltsünk meg vele. Én is így tettem, méghozzá egy szaftos szűzpecsenyével!

Hozzávalók

2 főre
500 g
szűzpecsenye
só, bors
8 db
aszalt füge
2 szál
zsálya
3 szál
kakukkfű
4 gerezd
fokhagyma
A tálaláshoz
200 g
fagyasztott zöldbab
só, bors
200 g
főtt rizs
2 szem
friss füge
30 g
vaj
2 ek
vaj

A fügével töltött szűzpecsenye első lépéseként a szűzpecsenyét megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd zsebet vágunk a hús közepébe, amit az ujjunkkal is tudunk tovább tágítani, így könnyebben beleférnek majd a fügék. Az aszalt fügéket kissé összenyomjuk, majd belenyomkodjuk a szűzbe vágott lyukba.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a friss fűszernövényeket és a megroppantott fokhagymákat, majd magas lángon alaposan körbepirítjuk 1-2 perc alatt. Ezután kikapjuk a gerezdeket és a fűszernövényeket a serpenyőből, belehelyezzük a töltött húst, majd a serpenyőt 10-12 percre berakjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe.

Sütés után a húst hagyjuk 10-15 percig pihenni úgy, hogy 2-3 percenként átforgatjuk a húst a vágódeszkán, majd felszeleteljük.

A fagyasztott zöldbabot olvasztott vajon pár perc alatt megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és mehet a husi mellé a tányérra a rizzsel együtt. Cikkekre vágott friss fügével díszítjük. 

fugevel-toltott-szuzpecsenye
Fügével töltött szűzpecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

Ha tetszett a Fügével töltött szűzpecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept