Az egylábasos tészta elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, majd 3-4 perc után hozzádobjuk a felkarikázott kolbászt, a felcsíkozott bacont és a tarját. Addig pirítjuk, amíg a kolbász kiengedi a zsírját, és az összes hús kapott egy kis színt. Félrehúzzuk, rátesszük a füstölt paprikát és az oregánót. Megy rá a finomra, pépesre aprított chipotle, majd elkeverjük, ráöntjük a vörösbort, és a negyedére forraljuk.

Hozzáadjuk a passatát, a csirkealaplevet és a tésztát. Felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a tészta megfőtt, és felszívta majdnem az összes folyadékot. Ekkor félrehúzzuk, hozzákeverjük a füstölt sajtot, az aprított petrezselymet és a vajat, és kész is.
