Húsételek

FüstösmarharaguegyenesenMexikóból

Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

Hozzávalók
80 dkg
marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
1 fej
nagyobb vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
pritaminpaprika
0.5 l
világos sör
0.5 l
víz
2 tk
római kömény
2 tk
koriander
3
db dearbol paprika
3 db
kasmiri paprika
3 db
chipotle morita paprika
1 ek
finomliszt
1 ek
paradicsompüré

Elkészítés

A kockákra vágott húst egy forró lábasban, kevés olajon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk a visszamaradt olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet és lepirítjuk, majd beletesszük a kockákra vágott pritaminpaprikát és visszatesszük a húst. Felöntjük a sörrel és a vízzel, majd befűszerezzük és a kimagozott, felvágott szárított paprikák is mehetnek bele. 3 órát főni hagyjuk. Tálaláskor frissen vágott korianderrel szórjuk meg és steak burgonyát adunk mellé.

A spéci paprikákat köszönjük a Toldi fűszernek!

www.streetkitchen.hu

Különleges chilipaprikák érkeztek a Street Kitchen bázisára, és mi rögtön elkezdtünk azon ötletelni, hogy milyen ételeket lehetne készíteni velük. Van egy csomó kaja már a listánkon, de most egy mexikói pörkölt következik, amit a füstös ízvilág, a sok sör és a 3 óra alatt omlósan puhára főtt marhahús tesz naggyá. 

Hozzávalók

1
80 dkg
marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
1 fej
nagyobb vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
pritaminpaprika
0.5 l
világos sör
0.5 l
víz
2 tk
római kömény
2 tk
koriander
3
db dearbol paprika
3 db
kasmiri paprika
3 db
chipotle morita paprika
1 ek
finomliszt
1 ek
paradicsompüré

A kockákra vágott húst egy forró lábasban, kevés olajon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk a visszamaradt olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet és lepirítjuk, majd beletesszük a kockákra vágott pritaminpaprikát és visszatesszük a húst. Felöntjük a sörrel és a vízzel, majd befűszerezzük és a kimagozott, felvágott szárított paprikák is mehetnek bele. 3 órát főni hagyjuk. Tálaláskor frissen vágott korianderrel szórjuk meg és steak burgonyát adunk mellé.

A spéci paprikákat köszönjük a Toldi fűszernek!

Ha tetszett a Füstös marharagu egyenesen Mexikóból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept