Szendvics

Fűszeresburger,söröshagymával

Fűszeres burger, sörös hagymával

Hozzávalók
A húspogácsához
600 g
darált marhahús
2 mk
pirospaprika
1 mk
őrölt kömény
1 mk
őrölt római kömény
1 mk
őrölt bors
2 mk
fokhagymapor
1 csipet
őrölt fahéj
2 tk
A karamellizált sörös hagymához
400 g
salottahagyma
4 - 6 gerezd
fokhagyma
200 ml
1 ek
olívaolaj
50 ml
szójaszósz
1 tk
keményítő
2 ek
pirított szezámolaj
Az összeszereléshez
8 szelet
bacon
4 szelet
paradicsom
2 ek
szeletelt jalapeno paprika
2 ek
angol mustár
8 szelet
fél cm vastag grillsajt +liszt
1 marék
friss spenót
4 db
hamburgerzsömle

Elkészítés
A húspogácsa hozzávalóit alaposan összekeverjük és 150 grammos  darabokat formázunk belőle, majd pihentetjük. Elkészítjük a karamellizált hagymát: megtisztítjuk és negyedeljük a hagymákat. Serpenyőt hevítünk és a felszeletelt fokhagymával együtt kevés olívaolajon addig pirítjuk, amíg jól meg nem karamellizálódnak. Ezután felöntjük a szójaszósszal, szezámolajjal, barna sörrel és felforraljuk. A keményítőt kikeverjük fél deci vízzel és ezzel sűrítjük be a mártást.
A félbevágott bucikat száraz, forró serpenyőben lepirítjuk majd kivesszük. Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon a baconszeleteket is megpirítjuk és kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kb. 2 cm vastagra lapított húspogácsákat és ezt is félretesszük. A sajtszeleteket lisztbe mártjuk és ugyanebben a serpenyőben aranybarnára sütjük a húsból kisült szafton.
Összeállítás: a bucik mindkét oldalát megkenjük vékonyan angol mustárral, az alsó felére teszünk a spenótlevelekből, erre jöhet a ropogós bacon, az egyik sült sajtszelet, majd a hamburgerhús. Erre tesszük rá a másik szelet sült sajtot, kanalazunk egy keveset a hagymamártásból és befejezzük pár szelet jalapeno paprikával és paradicsommal, majd rátesszük a buci kalapját és kész is.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy újabb zseniális burger receptet hoztunk nektek, de most aztán tényleg nem kíméljük magunkat: a jó öreg fűszeres marhahúspogácsa most két ropogós sült sajt között csücsül, egy kis szaftos bacon és krémes, de a barna sörtől pikáns hagymamártás társaságában! :P

Hozzávalók

4 darabhoz
A húspogácsához
600 g
darált marhahús
2 mk
pirospaprika
1 mk
őrölt kömény
1 mk
őrölt római kömény
1 mk
őrölt bors
2 mk
fokhagymapor
1 csipet
őrölt fahéj
2 tk
A karamellizált sörös hagymához
400 g
salottahagyma
4 - 6 gerezd
fokhagyma
200 ml
1 ek
olívaolaj
50 ml
szójaszósz
1 tk
keményítő
2 ek
pirított szezámolaj
Az összeszereléshez
8 szelet
bacon
4 szelet
paradicsom
2 ek
szeletelt jalapeno paprika
2 ek
angol mustár
8 szelet
fél cm vastag grillsajt +liszt
1 marék
friss spenót
4 db
hamburgerzsömle
A húspogácsa hozzávalóit alaposan összekeverjük és 150 grammos  darabokat formázunk belőle, majd pihentetjük. Elkészítjük a karamellizált hagymát: megtisztítjuk és negyedeljük a hagymákat. Serpenyőt hevítünk és a felszeletelt fokhagymával együtt kevés olívaolajon addig pirítjuk, amíg jól meg nem karamellizálódnak. Ezután felöntjük a szójaszósszal, szezámolajjal, barna sörrel és felforraljuk. A keményítőt kikeverjük fél deci vízzel és ezzel sűrítjük be a mártást.
A félbevágott bucikat száraz, forró serpenyőben lepirítjuk majd kivesszük. Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon a baconszeleteket is megpirítjuk és kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kb. 2 cm vastagra lapított húspogácsákat és ezt is félretesszük. A sajtszeleteket lisztbe mártjuk és ugyanebben a serpenyőben aranybarnára sütjük a húsból kisült szafton.
Összeállítás: a bucik mindkét oldalát megkenjük vékonyan angol mustárral, az alsó felére teszünk a spenótlevelekből, erre jöhet a ropogós bacon, az egyik sült sajtszelet, majd a hamburgerhús. Erre tesszük rá a másik szelet sült sajtot, kanalazunk egy keveset a hagymamártásból és befejezzük pár szelet jalapeno paprikával és paradicsommal, majd rátesszük a buci kalapját és kész is.

Ha tetszett a Fűszeres burger, sörös hagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept