Street food

Gazpacho-tortilla

Gazpacho-tortilla

Hozzávalók
A gazpacho-raguhoz
olaj
1 fej
lila hagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
darált marhahús
Az összeállításhoz
150 g
koktélparadicsom
1 db
kaliforniai paprika
só, bors
A marinált uborkához
1 db
kígyóuborka
1 ek
vörösborecet
1 ek
barna cukor
4 db
tortillalap
200 g
manchego vagy másmilyen spanyol sajt

Elkészítés
Az uborkát egy zöldséghámozóval hosszában felszeleteljük, majd kb. 100 ml vízbe beleöntjük az ecetet és a cukrot, sózzuk, alaposan elkeverjük, és ebbe tesszük az uborkaszeleteket minimum fél órára.
A felkockázott hagymát és a szeletelt fokhagymát kevés olajon lepirítjuk, majd a marhahússal is ugyanígy teszünk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és 5-8 percig rotyogtatjuk, de ne legyen száraz, maradjon szaftos.
A tortillákat kicsit előmelegítjük, majd a közepébe fektetjük a marinált uborkákat, erre jön egy adag a húsos raguból, végül sajtot reszelünk rá. Először a tortilla két oldalát hajtjuk be, majd alulról és felülről is behajtjuk. Ízlés szerint így is rápiríthatunk, és készen is vagyunk!Ha tetszett a gazpacho-tortilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez az étel a jól ismert spanyol klasszikus gazpacho és a darált marhahúsos tortilla násza, mely egy kompakt, street food jellegű ételben egyesült.

Hozzávalók

4 főre
A gazpacho-raguhoz
olaj
1 fej
lila hagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
darált marhahús
Az összeállításhoz
150 g
koktélparadicsom
1 db
kaliforniai paprika
só, bors
A marinált uborkához
1 db
kígyóuborka
1 ek
vörösborecet
1 ek
barna cukor
4 db
tortillalap
200 g
manchego vagy másmilyen spanyol sajt
Az uborkát egy zöldséghámozóval hosszában felszeleteljük, majd kb. 100 ml vízbe beleöntjük az ecetet és a cukrot, sózzuk, alaposan elkeverjük, és ebbe tesszük az uborkaszeleteket minimum fél órára.
A felkockázott hagymát és a szeletelt fokhagymát kevés olajon lepirítjuk, majd a marhahússal is ugyanígy teszünk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és 5-8 percig rotyogtatjuk, de ne legyen száraz, maradjon szaftos.
A tortillákat kicsit előmelegítjük, majd a közepébe fektetjük a marinált uborkákat, erre jön egy adag a húsos raguból, végül sajtot reszelünk rá. Először a tortilla két oldalát hajtjuk be, majd alulról és felülről is behajtjuk. Ízlés szerint így is rápiríthatunk, és készen is vagyunk!Ha tetszett a gazpacho-tortilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Gazpacho-tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept