Vegetáriánus ételek

Genovaipestóstarhonya

Genovai pestós tarhonya

Hozzávalók
200 g
kézi készítésű tarhonya
400 g
krumpli, nagyobb kockákra vágva
400 g
fagyasztott, vágott zöldbab (szezonban persze friss is jöhet!)
A pestóhoz
2 csokor
bazsalikom
2 csapott ek
reszelt parmezán
80 ml
extra szűz olívaolaj
2 ek
enyhén lepirított fenyőmag
őrölt bors

Elkészítés
Fotó: Fördős PetiElőször összedobjuk a pestót. Egy aprítógépbe dobáljuk a bazsalikomok leveleit, a pirított fenyőmag felét és a parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és az egészet nagyon röviden, kb. 5−10 másodperc alatt, összezúzzuk. (Akkor lesz szép, ha nem pürésítjük le teljesen, hanem hagyjuk kicsit darabosra az egészet.) Ha kicsit lágyabb pestót szeretnénk, kevés olívaolajat adunk még hozzá. Félretesszük, és elkészítjük a krumplis-tésztás alapot: egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beleszórjuk a tarhonyát. 6 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és tovább főzzük újabb 6 percig. Ekkor hozzáadjuk a kiolvasztott zöldbabot is, és további 3 percig főzünk együtt mindent. Ha minden megfőtt, az egészet leszűrjük, és még forrón összeforgatjuk a pestóval. Tálalás után kevés pirított fenyőmagot és parmezánt szórunk a tetejére, meglocsoljuk olívaolajjal, és szó nélkül beburkoljuk az egészet. Isteni!

www.streetkitchen.hu

Bizony a tarhonyát nem csak a jól megszokott, magyaros módon lehet elkészíteni. Ezt az olasz receptet mindenki jól jegyezze meg, aki szereti a megúszós kajákat és az új ízeket, ugyanis ennél izgibb tarhonyás receptet nem sűrűn találtok a neten!

Hozzávalók

4 személyre
200 g
kézi készítésű tarhonya
400 g
krumpli, nagyobb kockákra vágva
400 g
fagyasztott, vágott zöldbab (szezonban persze friss is jöhet!)
A pestóhoz
2 csokor
bazsalikom
2 csapott ek
reszelt parmezán
80 ml
extra szűz olívaolaj
2 ek
enyhén lepirított fenyőmag
őrölt bors
Fotó: Fördős PetiElőször összedobjuk a pestót. Egy aprítógépbe dobáljuk a bazsalikomok leveleit, a pirított fenyőmag felét és a parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és az egészet nagyon röviden, kb. 5−10 másodperc alatt, összezúzzuk. (Akkor lesz szép, ha nem pürésítjük le teljesen, hanem hagyjuk kicsit darabosra az egészet.) Ha kicsit lágyabb pestót szeretnénk, kevés olívaolajat adunk még hozzá. Félretesszük, és elkészítjük a krumplis-tésztás alapot: egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beleszórjuk a tarhonyát. 6 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és tovább főzzük újabb 6 percig. Ekkor hozzáadjuk a kiolvasztott zöldbabot is, és további 3 percig főzünk együtt mindent. Ha minden megfőtt, az egészet leszűrjük, és még forrón összeforgatjuk a pestóval. Tálalás után kevés pirított fenyőmagot és parmezánt szórunk a tetejére, meglocsoljuk olívaolajjal, és szó nélkül beburkoljuk az egészet. Isteni!

Ha tetszett a Genovai pestós tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept