Alapreceptek

Gesztenyepüré

Gesztenyepüré

Hozzávalók
100 g
vaj
700 - 800 g
gesztenye (kb. 500 g legyen pucolva)
250 ml
tej
300 ml
víz
0.5 rúd
vanília
120 g
cukor
1 ek
rum
A tálaláshoz
tejszínhab

Elkészítés

A gesztenyéket széltében bevagdossuk (jó széles vágásokkal, hogy minél könnyebb legyen megpucolni), lehetőleg úgy, hogy csak a héjat érjük. Egy serpenyőbe dobjuk őket (érdemes olyat használni, amit nem féltünk, vagy tegyünk bele alufóliát), és alacsony hőfokon sütjük kb. 20 percig, de ez méretfüggő. Időnként megforgatjuk őket, és amikor elkezdenek „sikítani” akkor még pár perc, és kész. Ezután megpucoljuk őket.

Egy lábasban felmelegítjük a tejet 250 ml vízzel, beledobjuk a gesztenyéket, hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat és a sót, majd 25 percet főzzük. Eközben a cukorból és 50 ml vízből szirupot főzünk. 

A megfőtt gesztenyéket aprítóba tesszük a vajjal, a sziruppal és a rummal, majd pürésítjük. A krémesebb állagért botmixert is használhatunk. Ha lágyítani szeretnénk az ízén, nyugodtan adhatunk hozzá egy kevés tejszínt. A masszát ezután átnyomjuk egy krumplinyomón, és frissen felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Házi gesztenyepüré

www.streetkitchen.hu

Mindenki másképp csinálja, főleg a gesztenyesütést. Van, aki sütőbe rakja, van, aki főzi, van, aki előtte áztatja, keresztet vág bele, vagy csak egy csíkot... Én a serpenyős verziót szeretem a legjobban, de bárhogyan is készítitek el, a házi gesztenyepüré nagyon király! :)

Hozzávalók

4 adaghoz
100 g
vaj
700 - 800 g
gesztenye (kb. 500 g legyen pucolva)
250 ml
tej
300 ml
víz
0.5 rúd
vanília
120 g
cukor
1 ek
rum
A tálaláshoz
tejszínhab

A gesztenyéket széltében bevagdossuk (jó széles vágásokkal, hogy minél könnyebb legyen megpucolni), lehetőleg úgy, hogy csak a héjat érjük. Egy serpenyőbe dobjuk őket (érdemes olyat használni, amit nem féltünk, vagy tegyünk bele alufóliát), és alacsony hőfokon sütjük kb. 20 percig, de ez méretfüggő. Időnként megforgatjuk őket, és amikor elkezdenek „sikítani” akkor még pár perc, és kész. Ezután megpucoljuk őket.

Egy lábasban felmelegítjük a tejet 250 ml vízzel, beledobjuk a gesztenyéket, hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat és a sót, majd 25 percet főzzük. Eközben a cukorból és 50 ml vízből szirupot főzünk. 

A megfőtt gesztenyéket aprítóba tesszük a vajjal, a sziruppal és a rummal, majd pürésítjük. A krémesebb állagért botmixert is használhatunk. Ha lágyítani szeretnénk az ízén, nyugodtan adhatunk hozzá egy kevés tejszínt. A masszát ezután átnyomjuk egy krumplinyomón, és frissen felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Házi gesztenyepüré

Ha tetszett a Gesztenyepüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept