A brownie-hoz a csokit és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral és a sóval. A gesztenyemasszát összekeverjük a megolvadt csokival, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egész folyós masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és az egész sült gesztenyéből 6-8 szemet belenyomunk. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre, majd kivesszük, és legalább szoba-hőmérsékletűre hagyjuk hűlni, hogy megvágáskor ne morzsálódjon nagyon.
A tetejéhez a csokit összekeverjük a vízzel, a cukorral és a rumaromával egy kis lábasban, és összeforraljuk, de ne sokáig, mert megéghet. A csokit rákenjük a kész brownie tetejére, megszórjuk a felaprított maradék gesztenyével, és így hűtőbe tesszük 20-35 percre. Egy kis tejszínhabot minden is elbír, de ezt magában, kávé mellé ajánljuk igazán.
