Karácsonyi desszertek

Gesztenyésbrownietojásmentesen

Gesztenyés brownie tojásmentesen

Hozzávalók
A brownie-hoz
200 g
étcsoki
170 g
vaj
150 g
liszt
1 csapott tk
sütőpor
1 csipet
250 g
gesztenyemassza
130 g
cukor
16 g
vaníliás cukor
A tetejéhez
125 g
sült gesztenye
(egész)
80 g
étcsoki
50 g
víz
2 ek
cukor
1 ek
rumaroma vagy rum

Elkészítés

A brownie-hoz a csokit és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral és a sóval. A gesztenyemasszát összekeverjük a megolvadt csokival, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egész folyós masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és az egész sült gesztenyéből 6-8 szemet belenyomunk. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre, majd kivesszük, és legalább szoba-hőmérsékletűre hagyjuk hűlni, hogy megvágáskor ne morzsálódjon nagyon.

A tetejéhez a csokit összekeverjük a vízzel, a cukorral és a rumaromával egy kis lábasban, és összeforraljuk, de ne sokáig, mert megéghet. A csokit rákenjük a kész brownie tetejére, megszórjuk a felaprított maradék gesztenyével, és így hűtőbe tesszük 20-35 percre. Egy kis tejszínhabot minden is elbír, de ezt magában, kávé mellé ajánljuk igazán.

Gesztenyés brownie
Gesztenyés brownie

www.streetkitchen.hu

Ez a recept nem tartalmaz tojást, így ha a vajat kókuszzsírra cserélitek, akár vegán sütinek is kiváló.

Hozzávalók

1 20 x 20 cm-es tepsihez
A brownie-hoz
200 g
étcsoki
170 g
vaj
150 g
liszt
1 csapott tk
sütőpor
1 csipet
250 g
gesztenyemassza
130 g
cukor
16 g
vaníliás cukor
A tetejéhez
125 g
sült gesztenye
(egész)
80 g
étcsoki
50 g
víz
2 ek
cukor
1 ek
rumaroma vagy rum

A brownie-hoz a csokit és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral és a sóval. A gesztenyemasszát összekeverjük a megolvadt csokival, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egész folyós masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és az egész sült gesztenyéből 6-8 szemet belenyomunk. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre, majd kivesszük, és legalább szoba-hőmérsékletűre hagyjuk hűlni, hogy megvágáskor ne morzsálódjon nagyon.

A tetejéhez a csokit összekeverjük a vízzel, a cukorral és a rumaromával egy kis lábasban, és összeforraljuk, de ne sokáig, mert megéghet. A csokit rákenjük a kész brownie tetejére, megszórjuk a felaprított maradék gesztenyével, és így hűtőbe tesszük 20-35 percre. Egy kis tejszínhabot minden is elbír, de ezt magában, kávé mellé ajánljuk igazán.

Gesztenyés brownie
Gesztenyés brownie

Ha tetszett a gesztenyés brownie tojásmentesen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése