A gesztenyés piskótatekercs elkészítéséhez a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 50 g cukorral, a sárgáját pedig kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük a tejet is. A sütőport, a lisztet és a sót elkeverjük és a tojássárgájás részhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot két részletben.
Egy sütőpapírral borított, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 13-15 percre. Még melegen, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.
A gesztenyekrém elkészítése
A gesztenyepürét alaposan összekeverjük a mascarponéval, aztán belekeverjük a vaníliaaromát és a porcukrot is. A kihűlt piskótatekercset kitekerjük, egyenletesen rákenjük a gesztenyés krémet, és újra feltekerjük. A legjobb, ha egy éjszakát fóliába csomagolva állni hagyjuk a hűtőben, de persze akár azonnal is ehető. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.

- Elkészítési idő: 40-45 perc
- Sütési idő: kb. 15 perc