Fantasztikus desszertek

Gesztenyéspiskótatekercs

Gesztenyés piskótatekercs

Hozzávalók
A tálaláshoz
A piskótához
5 db
tojás
170 g
kristálycukor
50 ml
tej
2 g
sütőpor
90 g
finomliszt
1 csipet
A gesztenyés krémhez
300 g
fagyasztott, cukrozatlan gesztenyemassza
250 g
mascarpone
0.5 mk
vaníliaaroma
70 g
porcukor
1 ek
porcukor

Elkészítés

A gesztenyés piskótatekercs elkészítéséhez a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 50 g cukorral, a sárgáját pedig kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük a tejet is. A sütőport, a lisztet és a sót elkeverjük és a tojássárgájás részhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot két részletben.

Egy sütőpapírral borított, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 13-15 percre. Még melegen, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.

A gesztenyekrém elkészítése

A gesztenyepürét alaposan összekeverjük a mascarponéval, aztán belekeverjük a vaníliaaromát és a porcukrot is. A kihűlt piskótatekercset kitekerjük, egyenletesen rákenjük a gesztenyés krémet, és újra feltekerjük. A legjobb, ha egy éjszakát fóliába csomagolva állni hagyjuk a hűtőben, de persze akár azonnal is ehető. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.

Gesztenyés piskótatekercs az ünnepi asztalon
Gesztenyés piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc

A gesztenyés piskótatekercs nem az egyedüli ütős karácsonyi desszertünk! Mutatunk még három sütit, ami tutira levesz a lábadról!

Diós bejgliszelet

Karácsonyi Oreo sajttorta

Almás, karamellizált diós bejgli

www.streetkitchen.hu

Szerintem az egyszerű és gyorsan elkészíthető sütiket mindenki szereti. Ez a gesztenyés piskótatekercs pont ilyen. Puha piskóta közé lágy gesztenyekrém kerül, na meg egy kis porcukorhintés, és már kész is.

Hozzávalók

1 rúd tekercshez
A tálaláshoz
A piskótához
5 db
tojás
170 g
kristálycukor
50 ml
tej
2 g
sütőpor
90 g
finomliszt
1 csipet
A gesztenyés krémhez
300 g
fagyasztott, cukrozatlan gesztenyemassza
250 g
mascarpone
0.5 mk
vaníliaaroma
70 g
porcukor
1 ek
porcukor

A gesztenyés piskótatekercs elkészítéséhez a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 50 g cukorral, a sárgáját pedig kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük a tejet is. A sütőport, a lisztet és a sót elkeverjük és a tojássárgájás részhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot két részletben.

Egy sütőpapírral borított, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 13-15 percre. Még melegen, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.

A gesztenyekrém elkészítése

A gesztenyepürét alaposan összekeverjük a mascarponéval, aztán belekeverjük a vaníliaaromát és a porcukrot is. A kihűlt piskótatekercset kitekerjük, egyenletesen rákenjük a gesztenyés krémet, és újra feltekerjük. A legjobb, ha egy éjszakát fóliába csomagolva állni hagyjuk a hűtőben, de persze akár azonnal is ehető. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.

Gesztenyés piskótatekercs az ünnepi asztalon
Gesztenyés piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc

A gesztenyés piskótatekercs nem az egyedüli ütős karácsonyi desszertünk! Mutatunk még három sütit, ami tutira levesz a lábadról!

Diós bejgliszelet

Karácsonyi Oreo sajttorta

Almás, karamellizált diós bejgli

Ha tetszett a Gesztenyés piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept