Street Kitchen

Gesztenyéspulykavagdalt

Gesztenyés pulykavagdalt

Hozzávalók
120 g
köles
80 g
bolti sült gesztenye
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
500 g
darált pulykacomb
2 db
tojás
1 tk
durvára őrölt fekete bors
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
morzsolt majoranna
40 g
olívaolaj

Elkészítés

A gesztenyés pulykavagdalt elkészítéséhez kimérünk 250 ml vizet egy gyorsforralóba, hozzáadunk 1 mokkáskanál sót, beleszórjuk a kölest, és felforraljuk. Alacsony fokozaton 10 percig főzzük fedő alatt, majd még 10 percig 1-es fokozaton, ezután félretesszük kihűlni.

A gesztenye felét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a másik felét morzsalékosra nyomjuk a kés lapjával. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig a szárával együtt felaprítjuk. Minden mehet egy tálba a darált hússal, hozzáadjuk a kölest, a felütött tojásokat, a fűszereket és az olívaolajat is, majd alaposan összekeverjük. A masszát henger alakúra formázzuk, áttesszük egy sütőpapírral borított tepsire, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, ezután a hőmérsékletet 180 fokra emeljük, és további 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálaljuk.

Gesztenyés pulykavagdalt
Gesztenyés pulykavagdalt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sütési idő: 60 perc

www.streetkitchen.hu

Tökéletes étel az ünnepi asztalra, de akár egy hétköznapi ebédre is!

Hozzávalók

6 főre
120 g
köles
80 g
bolti sült gesztenye
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
500 g
darált pulykacomb
2 db
tojás
1 tk
durvára őrölt fekete bors
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
morzsolt majoranna
40 g
olívaolaj

A gesztenyés pulykavagdalt elkészítéséhez kimérünk 250 ml vizet egy gyorsforralóba, hozzáadunk 1 mokkáskanál sót, beleszórjuk a kölest, és felforraljuk. Alacsony fokozaton 10 percig főzzük fedő alatt, majd még 10 percig 1-es fokozaton, ezután félretesszük kihűlni.

A gesztenye felét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a másik felét morzsalékosra nyomjuk a kés lapjával. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig a szárával együtt felaprítjuk. Minden mehet egy tálba a darált hússal, hozzáadjuk a kölest, a felütött tojásokat, a fűszereket és az olívaolajat is, majd alaposan összekeverjük. A masszát henger alakúra formázzuk, áttesszük egy sütőpapírral borított tepsire, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, ezután a hőmérsékletet 180 fokra emeljük, és további 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálaljuk.

Gesztenyés pulykavagdalt
Gesztenyés pulykavagdalt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sütési idő: 60 perc

Ha tetszett a Gesztenyés pulykavagdalt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept