Gluténmentes receptek

Gluténmentesalmáspite

Gluténmentes almás pite

Hozzávalók
A tésztához
300 g
rizsliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
2 db
tojás
10 g
útifűmaghéj
15 g
élesztő
Az almás réteghez
800 g
alma
0.5
citrom leve
30 g
kukoricadara
1 db
citrom reszelt héja
A kenéshez
1 db
tojássárgája
1 tk
tejszín
A tetejére
porcukor

Elkészítés

A gluténmentes almás pite elkészítéséhez a hozzávalókat egy dagasztóüstben alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a citrom héját is lereszeljük, a fél citrom levét pedig az almára facsarjuk. Pár perc pihentetés után kinyomkodjuk az alma levét, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kettévágjuk, majd az egyiket, enyhén lisztezett felületen, a tepsi méretére nyújtjuk, belerakjuk a tepsibe, és 180 fokos sütőben, kb. 15 percig elősütjük. Rárakjuk az almát, majd kinyújtjuk a másik lapot is, rátesszük az alma tetejére, megszurkáljuk villával, lekenjük tojássárgájával elkevert tejszínnel, és visszarakjuk a sütőbe 20-30 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

Mikor kihűlt, szeletelhetjük, és ha kedvünk tartja, megszórhatjuk kevés porcukorral.

Gluténmentes almás pite tányéron, porcukorral
Gluténmentes almás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 35-40 perc
  • Sütési idő: kb. 35-45 perc

A gluténmentes almás pite azokat is le fogja venni a lábukról, akik glutént esznek gluténnel! :) De természetesen, van még mentes receptünk bőven, és nem is vagyunk irigyek, így megosztjuk veletek! :)

Gluténmentes gofri

Gluténmentes churros

Lisztmentes máktorta

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Puha, rizslisztes alapú tésztarétegek között szaftos alma bújik meg. Ilyen egy igazi almás pite, amiről akkor sem kell lemondanod, ha gluténérzékeny vagy. :)

Hozzávalók

1 kb. 25x20 cm-es tepsihez
A tésztához
300 g
rizsliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
2 db
tojás
10 g
útifűmaghéj
15 g
élesztő
Az almás réteghez
800 g
alma
0.5
citrom leve
30 g
kukoricadara
1 db
citrom reszelt héja
A kenéshez
1 db
tojássárgája
1 tk
tejszín
A tetejére
porcukor

A gluténmentes almás pite elkészítéséhez a hozzávalókat egy dagasztóüstben alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a citrom héját is lereszeljük, a fél citrom levét pedig az almára facsarjuk. Pár perc pihentetés után kinyomkodjuk az alma levét, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kettévágjuk, majd az egyiket, enyhén lisztezett felületen, a tepsi méretére nyújtjuk, belerakjuk a tepsibe, és 180 fokos sütőben, kb. 15 percig elősütjük. Rárakjuk az almát, majd kinyújtjuk a másik lapot is, rátesszük az alma tetejére, megszurkáljuk villával, lekenjük tojássárgájával elkevert tejszínnel, és visszarakjuk a sütőbe 20-30 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

Mikor kihűlt, szeletelhetjük, és ha kedvünk tartja, megszórhatjuk kevés porcukorral.

Gluténmentes almás pite tányéron, porcukorral
Gluténmentes almás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 35-40 perc
  • Sütési idő: kb. 35-45 perc

A gluténmentes almás pite azokat is le fogja venni a lábukról, akik glutént esznek gluténnel! :) De természetesen, van még mentes receptünk bőven, és nem is vagyunk irigyek, így megosztjuk veletek! :)

Gluténmentes gofri

Gluténmentes churros

Lisztmentes máktorta

Ha tetszett a gluténmentes almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése