A gluténmentes aranygaluska tésztájának hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük, 10 perc alatt kidolgozzuk, majd fóliával lefedve 60 percig kelesztjük. Ahogy megkelt, beolajozzuk a kezünket, 3 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és belehempergetjük a már előre bekevert cukrozott dióba. Egy tepsibe helyezzük őket úgy, hogy egy kis távolságot hagyunk közöttük, hogy szépen meg tudjanak kelni a tésztalabdák. Ha maradna a diós keverékből, azt is eloszlatjuk a galuskákon.
Frissen tartó fóliával lefóliázzuk, és hagyjuk újra 30 percig kelni. Ha letelt az idő, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután langyosra hűlt a tészta, szétszedjük galuskákra.
A vaníliamártáshoz 600 ml tejet felmelegítünk egy gyorsforralóban. A vaníliapudingot kikeverjük a maradék hideg tejjel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a kristály- és a vaníliás cukorral, majd a meleg tejhez öntjük és jól kiforraljuk.
Tálaláskor egy tányérra kanalazunk a vaníliamártásból, ráhelyezzük a galuskákat, meghintjük porcukorral, a tetejére reszeljük a citrom héját, és azonnal elfogyasztjuk.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Kelesztési idő: 1,5 óra
- Sütési idő: 25 perc