Gluténmentes receptek

Gluténmentestúrógombóceperraguval

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Hozzávalók
A főzővízhez
2.5
liter víz
0.5 ek
A túrógombóchoz
450 g
túró
2 db
tojás
60 g
zabliszt
0.5 mk
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 db
citrom héja
Az eperraguhoz
100 ml
víz
50 g
kristálycukor
1 db
lime
1 tk
kukoricakeményítő
200 g
eper
6 db
mentalevél
A túrógombóc bundájához
100 g
zabpehely
1 ek
kristálycukor
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés

A gluténmentes túrógombóc első lépéseként egy kb. 3 literes lábasban 2,5 liter, enyhén sós vizet teszünk fel a gombócoknak. Arra figyeljünk, hogy kellő méretű legyen az edény, és elegendő a vízmennyiség, hogy a gombócok könnyedén tudjanak benne főni. Míg felforr a víz, össze is lehet állítani a gombóc tésztáját.

A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percet pihentetjük. 

Az eperraguhoz egy kisebb gyorsforralóban 3 perc alatt összefőzzük a vizet a cukorral, a lime levével és reszelt héjával, majd besűrítjük a keményítővel. Az epret 0,5 cm-es kockára, a mentát pedig nagyon apróra vágjuk, és beledobjuk a kissé kihűlt szirupba. 

Közben egy serpenyőben szárazon megpirítjuk zabpelyhet, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a kristálycukrot. 

A túrós masszából kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük őket. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanál segítségével kiemeljük a gombócokat, és a pirított zabpehelybe forgatjuk. Tányérra kanalazunk az eperraguból, mellé helyezzük a gombócokat, majd meghintjük porcukorral, és jóízűen elfogyasztjuk. 

glutenmentes-turogomboc-eperraguval
Gluténmentes túrógombóc eperraguval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Főzési idő: 10 perc

Még több izgalmas gluténmentes finomság vár az oldalunkon:

Vegán zabpalacsinta

Egyszerű amaretti

Gluténmentes meggyes pite

www.streetkitchen.hu

Kinek ne lenne a kedvence a túrógombóc?! Most viszont azoknak kedvezünk, akik gluténmentes étrendet követnek. Higgyétek el, így is tökéletes lesz!

Hozzávalók

4 főre
A főzővízhez
2.5
liter víz
0.5 ek
A túrógombóchoz
450 g
túró
2 db
tojás
60 g
zabliszt
0.5 mk
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 db
citrom héja
Az eperraguhoz
100 ml
víz
50 g
kristálycukor
1 db
lime
1 tk
kukoricakeményítő
200 g
eper
6 db
mentalevél
A túrógombóc bundájához
100 g
zabpehely
1 ek
kristálycukor
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

A gluténmentes túrógombóc első lépéseként egy kb. 3 literes lábasban 2,5 liter, enyhén sós vizet teszünk fel a gombócoknak. Arra figyeljünk, hogy kellő méretű legyen az edény, és elegendő a vízmennyiség, hogy a gombócok könnyedén tudjanak benne főni. Míg felforr a víz, össze is lehet állítani a gombóc tésztáját.

A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percet pihentetjük. 

Az eperraguhoz egy kisebb gyorsforralóban 3 perc alatt összefőzzük a vizet a cukorral, a lime levével és reszelt héjával, majd besűrítjük a keményítővel. Az epret 0,5 cm-es kockára, a mentát pedig nagyon apróra vágjuk, és beledobjuk a kissé kihűlt szirupba. 

Közben egy serpenyőben szárazon megpirítjuk zabpelyhet, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a kristálycukrot. 

A túrós masszából kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük őket. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanál segítségével kiemeljük a gombócokat, és a pirított zabpehelybe forgatjuk. Tányérra kanalazunk az eperraguból, mellé helyezzük a gombócokat, majd meghintjük porcukorral, és jóízűen elfogyasztjuk. 

glutenmentes-turogomboc-eperraguval
Gluténmentes túrógombóc eperraguval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Főzési idő: 10 perc

Még több izgalmas gluténmentes finomság vár az oldalunkon:

Vegán zabpalacsinta

Egyszerű amaretti

Gluténmentes meggyes pite

Ha tetszett a Gluténmentes túrógombóc eperraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept