Brutális kaják

Fűszeresgofriburgerjuharsziruposcsirkecombbalésmálnamajonézzel

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Hozzávalók
A gofrihoz
3 db
tojás
250 g
finomliszt
1 tk
1 tk
chilipor
1 tk
fokhagymapor
0.5 tk
őrölt kömény
500 ml
tej
100 g
olvasztott vaj
200 g
reszelt cheddar sajt
1 ek
olaj
A málnamajonézhez
2 db
tojássárgája
só, bors
1 tk
citromlé
1 tk
dijoni mustár
kb. 100 ml olívaolaj
50 g
málna
A fűszeres juharsziruphoz
300 ml
juharszirup
1 tk
cayenne-chilipor
1 ek
füstölt pirospaprika
A csirkéhez
450 g
finomliszt
3 tk
4 tk
fokhagymapor
2 tk
oregánó
2 tk
fehér bors
2 tk
füstölt pirospaprika
2 db
tojás
250 ml
tej
600 g
csirkecombfilé
bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
4 szelet
bacon
8 szelet
cheddar sajt
0.5 fej
trikolor saláta

Elkészítés

A gofriburger tésztája:

A gofriburger első lépéseként a gofri tésztáját keverjük be. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájukat egy tálban csomómentesre keverjük a liszttel, a sóval, a fűszerekkel és a tejjel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a reszelt sajtot is. A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is a tésztába forgatjuk. Kiolajozott gofrisütőbe kanalazunk a tésztából, és megsütjük a gofrikat. 

A málnamajonéz és a fűszeres juharszirup elkészítése:

A málnamajonézhez egy magas falú tálba tesszük a tojássárgáját, és hozzáadjuk a sót, borsot, citromlevet és a mustárt. Elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsepegtetni az olajat. Amikor már látjuk, hogy a majonéz kezd krémes lenni, mehet hozzá vékony sugárban az olaj. A kész krémhez turmixoljuk a málnát, és ha szükséges, egy kis citromlével, esetleg porcukorral beállítjuk az ízeket.

A fűszeres juharszirup, amiben megforgatjuk majd a kisült csirkecombokat, igazán egyszerű. A juharszirupot, a chilit és a pirospaprikát gyakran kevergetve összeforraljuk egy serpenyőben, majd egy tálba öntjük és hagyjuk lehűlni.

A csirkecomb elkészítése:

A csirkecombok bundájához egy tálban összeforgatjuk a lisztet a fűszerekkel. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat és a tejet. A húsokat előbb a tojásos keverékbe, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. (Ha extra ropogós végeredményre vágytok, duplán is panírozhatjátok.) A bundázott csirkét bő, forró olajban megsütjük. Amíg a hús sül, egy serpenyőben lepirítjuk a bacont is. 

Összeállítás:

Végül jöhet a gofriburger összeállítása: legalulra kerül egy gofri, erre rádobunk két szelet cheddar sajtot, amit zsebsárkánnyal kicsit megolvasztunk. Jöhet a pirított bacon, a fűszeres juharszirupban megmártott bundázott csirke, pár levél trikolor saláta, majd az egészet nyakon öntjük a málnamajonézzel. Egy újabb gofrival zárjuk a burgert, és mehet is a zaba!

malnamajonezes-csirkes-gofriburger
Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

www.streetkitchen.hu

Ez a gofri nem igazán reggeli kaja, sokkal inkább ebédre jó választás, de arra nagyon, mert egy igazi ízbomba!

Hozzávalók

4 főre
A gofrihoz
3 db
tojás
250 g
finomliszt
1 tk
1 tk
chilipor
1 tk
fokhagymapor
0.5 tk
őrölt kömény
500 ml
tej
100 g
olvasztott vaj
200 g
reszelt cheddar sajt
1 ek
olaj
A málnamajonézhez
2 db
tojássárgája
só, bors
1 tk
citromlé
1 tk
dijoni mustár
kb. 100 ml olívaolaj
50 g
málna
A fűszeres juharsziruphoz
300 ml
juharszirup
1 tk
cayenne-chilipor
1 ek
füstölt pirospaprika
A csirkéhez
450 g
finomliszt
3 tk
4 tk
fokhagymapor
2 tk
oregánó
2 tk
fehér bors
2 tk
füstölt pirospaprika
2 db
tojás
250 ml
tej
600 g
csirkecombfilé
bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
4 szelet
bacon
8 szelet
cheddar sajt
0.5 fej
trikolor saláta

A gofriburger tésztája:

A gofriburger első lépéseként a gofri tésztáját keverjük be. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájukat egy tálban csomómentesre keverjük a liszttel, a sóval, a fűszerekkel és a tejjel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a reszelt sajtot is. A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is a tésztába forgatjuk. Kiolajozott gofrisütőbe kanalazunk a tésztából, és megsütjük a gofrikat. 

A málnamajonéz és a fűszeres juharszirup elkészítése:

A málnamajonézhez egy magas falú tálba tesszük a tojássárgáját, és hozzáadjuk a sót, borsot, citromlevet és a mustárt. Elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsepegtetni az olajat. Amikor már látjuk, hogy a majonéz kezd krémes lenni, mehet hozzá vékony sugárban az olaj. A kész krémhez turmixoljuk a málnát, és ha szükséges, egy kis citromlével, esetleg porcukorral beállítjuk az ízeket.

A fűszeres juharszirup, amiben megforgatjuk majd a kisült csirkecombokat, igazán egyszerű. A juharszirupot, a chilit és a pirospaprikát gyakran kevergetve összeforraljuk egy serpenyőben, majd egy tálba öntjük és hagyjuk lehűlni.

A csirkecomb elkészítése:

A csirkecombok bundájához egy tálban összeforgatjuk a lisztet a fűszerekkel. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat és a tejet. A húsokat előbb a tojásos keverékbe, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. (Ha extra ropogós végeredményre vágytok, duplán is panírozhatjátok.) A bundázott csirkét bő, forró olajban megsütjük. Amíg a hús sül, egy serpenyőben lepirítjuk a bacont is. 

Összeállítás:

Végül jöhet a gofriburger összeállítása: legalulra kerül egy gofri, erre rádobunk két szelet cheddar sajtot, amit zsebsárkánnyal kicsit megolvasztunk. Jöhet a pirított bacon, a fűszeres juharszirupban megmártott bundázott csirke, pár levél trikolor saláta, majd az egészet nyakon öntjük a málnamajonézzel. Egy újabb gofrival zárjuk a burgert, és mehet is a zaba!

malnamajonezes-csirkes-gofriburger
Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha tetszett a fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése