A gofriburger tésztája:
A gofriburger első lépéseként a gofri tésztáját keverjük be. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájukat egy tálban csomómentesre keverjük a liszttel, a sóval, a fűszerekkel és a tejjel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a reszelt sajtot is. A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is a tésztába forgatjuk. Kiolajozott gofrisütőbe kanalazunk a tésztából, és megsütjük a gofrikat.
A málnamajonéz és a fűszeres juharszirup elkészítése:
A málnamajonézhez egy magas falú tálba tesszük a tojássárgáját, és hozzáadjuk a sót, borsot, citromlevet és a mustárt. Elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsepegtetni az olajat. Amikor már látjuk, hogy a majonéz kezd krémes lenni, mehet hozzá vékony sugárban az olaj. A kész krémhez turmixoljuk a málnát, és ha szükséges, egy kis citromlével, esetleg porcukorral beállítjuk az ízeket.
A fűszeres juharszirup, amiben megforgatjuk majd a kisült csirkecombokat, igazán egyszerű. A juharszirupot, a chilit és a pirospaprikát gyakran kevergetve összeforraljuk egy serpenyőben, majd egy tálba öntjük és hagyjuk lehűlni.
A csirkecomb elkészítése:
A csirkecombok bundájához egy tálban összeforgatjuk a lisztet a fűszerekkel. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat és a tejet. A húsokat előbb a tojásos keverékbe, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. (Ha extra ropogós végeredményre vágytok, duplán is panírozhatjátok.) A bundázott csirkét bő, forró olajban megsütjük. Amíg a hús sül, egy serpenyőben lepirítjuk a bacont is.
Összeállítás:
Végül jöhet a gofriburger összeállítása: legalulra kerül egy gofri, erre rádobunk két szelet cheddar sajtot, amit zsebsárkánnyal kicsit megolvasztunk. Jöhet a pirított bacon, a fűszeres juharszirupban megmártott bundázott csirke, pár levél trikolor saláta, majd az egészet nyakon öntjük a málnamajonézzel. Egy újabb gofrival zárjuk a burgert, és mehet is a zaba!

- Elkészítési idő: 1 óra