Megúszós sütik

Görhe

Görhe

Hozzávalók
2 db
tojás
120 g
kristálycukor
200 g
tejföl
200 ml
tej
100 g
finomliszt + a szóráshoz
250 g
kukoricaliszt
8 g
sütőpor
20 g
vaj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

Elkészítés

A görhe első lépéseként az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a liszteket és a sütőport. Csomómentesre keverjük. Egy tepsit kivajazunk, meghintjük kevés liszttel, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Görhe
Görhe (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 35 perc

A görhe elkészítése hihetetlenül egyszerű, mégis olyan finom és különleges, mintha órákig dolgoztál volna rajta. Az egyik legjobb dolog benne, hogy a gyors és könnyed elkészítés egyáltalán nem látszik a végeredményen – kívül ropogós, belül pedig puha és omlós. Ha szereted az ilyen megúszós, de mégis isteni édes finomságokat, próbáld ki ezeket a recepteket is:

Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin

Mogyorós csók

Vaníliapudingos csiga

www.streetkitchen.hu

A Megúszós sütik támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Egyszerű, de zseniális! A görhe az a süti, amit már a nagymamád nagymamája is készített és még ma sem ment ki a „divatból”.

Hozzávalók

1 db 32 x 20 cm-es tepsihez
2 db
tojás
120 g
kristálycukor
200 g
tejföl
200 ml
tej
100 g
finomliszt + a szóráshoz
250 g
kukoricaliszt
8 g
sütőpor
20 g
vaj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

A görhe első lépéseként az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a liszteket és a sütőport. Csomómentesre keverjük. Egy tepsit kivajazunk, meghintjük kevés liszttel, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Görhe
Görhe (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 35 perc

A görhe elkészítése hihetetlenül egyszerű, mégis olyan finom és különleges, mintha órákig dolgoztál volna rajta. Az egyik legjobb dolog benne, hogy a gyors és könnyed elkészítés egyáltalán nem látszik a végeredményen – kívül ropogós, belül pedig puha és omlós. Ha szereted az ilyen megúszós, de mégis isteni édes finomságokat, próbáld ki ezeket a recepteket is:

Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin

Mogyorós csók

Vaníliapudingos csiga

Ha tetszett a görhe receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése