A szoba-hőmérsékletű puha vajat, a cukrot, 2 grapefruit reszelt héját és a vanília kikapart magjait egy robotgéppel kihabosítjuk. A mandulalisztet, a sütőport és a sót is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a tojásokat egyesével hozzádolgozzuk, de csak akkor tesszük bele a következőt, ha már az előzőt teljesen elkevertük. Jöhet bele 1 grapefruit leve, majd a polenta. A masszánkat egy 30 cm-es, tapadásmentes tortaformába tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 70-85 percig sütjük. Ha a teteje enyhén megnyomva már nem remegős, akkor kész.
A toppinghoz a lekvárt kikeverjük egy habverővel, ha szeretnénk, beletehetjük a gint. A grapefruitnak talpat vágunk, nagyon éles késsel megpucoljuk, majd a barázdái mentén haladva cikkeket (segmenteket) vágunk belőle, és a kikevert lekvárhoz adjuk.
