Húsos kaják

Grillezettcsirkecombnyársszínessalátával

Grillezett csirkecombnyárs színes salátával

Hozzávalók
1 doboz
natúr joghurt
(150 g-os kiszerelés)
1 db
citrom leve
1 mk
fahéj
1 tk
római kömény
1 tk
fűszerpaprika
1 mk
chilipehely
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
500 g
csirkecombfilé
A salátához
1 fej
római saláta
0.5 db
kígyóuborka
10 db
olajban eltett szárított paradicsom
0.25 csokor
bazsalikom
150 g
trappista sajt
1 ág
kakukkfű
4 ek
sötét balzsamecet
A mártogatóshoz
1 doboz
natúr joghurt
(150 g-os kiszerelés)
1 ág
kakukkfű
0.25 db
citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
A csirkenyárshoz

Elkészítés

A grillezett csirkecombnyárs színes salátával recept elkészítéséhez először a csirkenyársakat készítjük elő. A joghurthoz hozzáadjuk a citrom levét, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, aztán beleforgatjuk a 2 cm-es kockákra vágott csirkecombfilét és legalább fél órán keresztül hagyjuk pácolódni.

Közben összeállítjuk a salátát: a római salátát felcsíkozzuk, a kígyóuborkát félkarikára vágjuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomokat és beletépkedjük a friss bazsalikomot. A tetejét megszórjuk kis kockákra vágott trappista sajttal és aprított kakukkfűvel. Alaposan összeforgatjuk, majd tálalásig a hűtőbe rakjuk. 

A csirkekockákat bambusznyársakra szurkáljuk, majd a felmelegített grillrácsra helyezzük. Hőmérséklettől függően 10-15 perc alatt meg is sülnek.

A mártogatóshoz a joghurtot összekeverjük a tépkedett kakukkfűvel, a citrom levével és sózzuk, borsozzuk. 

Tálaláskor a csirkenyársak mellé szedünk a salátából, meglocsoljuk balzsamecettel, a húst megszórjuk aprított petrezselyemmel, és a joghurtos mártogatóssal együtt kínáljuk.

grillezett-csirkecombnyars-szines-salataval
Grillezett csirkecombnyárs színes salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ádám és Doma grillrecepjét is próbáljátok ki:

Grillezett cukkinifasírt házi laffával, sajtszósszal és chilis salsával

Cajun sertésburger mézes-mustáros szósszal és karamellizált baconnel 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Túltelítődtél a chipsszel meg egyéb rágcsákkal, így a grillparti közben már valami könnyebb fogásra fáj a fogad? Akkor ez lesz a te recepted: a salátaköret kifejezetten üdítően hat a nyársak mellé.

Hozzávalók

4 főre
1 doboz
natúr joghurt
(150 g-os kiszerelés)
1 db
citrom leve
1 mk
fahéj
1 tk
római kömény
1 tk
fűszerpaprika
1 mk
chilipehely
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
500 g
csirkecombfilé
A salátához
1 fej
római saláta
0.5 db
kígyóuborka
10 db
olajban eltett szárított paradicsom
0.25 csokor
bazsalikom
150 g
trappista sajt
1 ág
kakukkfű
4 ek
sötét balzsamecet
A mártogatóshoz
1 doboz
natúr joghurt
(150 g-os kiszerelés)
1 ág
kakukkfű
0.25 db
citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
A csirkenyárshoz

A grillezett csirkecombnyárs színes salátával recept elkészítéséhez először a csirkenyársakat készítjük elő. A joghurthoz hozzáadjuk a citrom levét, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, aztán beleforgatjuk a 2 cm-es kockákra vágott csirkecombfilét és legalább fél órán keresztül hagyjuk pácolódni.

Közben összeállítjuk a salátát: a római salátát felcsíkozzuk, a kígyóuborkát félkarikára vágjuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomokat és beletépkedjük a friss bazsalikomot. A tetejét megszórjuk kis kockákra vágott trappista sajttal és aprított kakukkfűvel. Alaposan összeforgatjuk, majd tálalásig a hűtőbe rakjuk. 

A csirkekockákat bambusznyársakra szurkáljuk, majd a felmelegített grillrácsra helyezzük. Hőmérséklettől függően 10-15 perc alatt meg is sülnek.

A mártogatóshoz a joghurtot összekeverjük a tépkedett kakukkfűvel, a citrom levével és sózzuk, borsozzuk. 

Tálaláskor a csirkenyársak mellé szedünk a salátából, meglocsoljuk balzsamecettel, a húst megszórjuk aprított petrezselyemmel, és a joghurtos mártogatóssal együtt kínáljuk.

grillezett-csirkecombnyars-szines-salataval
Grillezett csirkecombnyárs színes salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ádám és Doma grillrecepjét is próbáljátok ki:

Grillezett cukkinifasírt házi laffával, sajtszósszal és chilis salsával

Cajun sertésburger mézes-mustáros szósszal és karamellizált baconnel 

Ha tetszett a Grillezett csirkecombnyárs színes salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept