Húsételek

Grillezetthátszínkovászosuborkásburgonyasalátával

Grillezett hátszín kovászos uborkás burgonyasalátával

Hozzávalók
400 g
marhahátszín
1 csomag
steak pác
0.5 db
citrom leve
2 ek
olívaolaj
A salátához
750 g
főtt burgonya
4 - 5 db
kovászos uborka
1 csokor
snidling
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt paprika
2 ek
magos mustár
5 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve és héja
só, bors
A steakhez és pácolásához

Elkészítés

A páchoz a csomag tartalmát elkeverjük a citrom levével és az olívaolajjal, bedörzsöljük vele a húst, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. 

A salátához a főtt, felkockázott burgonyát, az 1-2 cm vastagra karikázott kovászos uborkát, a finomra aprított snidlinget, a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, a magos mustárt, az olívaolajat és a citrom levét összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húst a grillre dobjuk, és igény szerint, attól függően, hogy milyenre szeretnénk sütni (rare, medium, well-done), meggrillezzük. Ez a hús vastagságától és minőségétől is függ, mi egy kb. 2 ujjnyi vastag steaket oldalanként kb. 2-3 percig sütöttünk, majd 5-10 percig hagytuk pihenni. Tálalásnál megreszeljük a salátát citromhéjjal.

Grillezett hátszín kovászos uborkás burgonyasalátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Pár alapanyagos, igazi 15 -20 perces teljes értékű bulis grillkaja következik marhahátszín formájában, és egy hozzá nagyon jól passzoló savas-sós ízvilágú burgonyasali is érkezik mellé. Ha valami egyszerűt akartok pattintani, de az ízeket se akarjátok hanyagolni, ne hagyjátok ki!

Hozzávalók

2 főre
400 g
marhahátszín
1 csomag
steak pác
0.5 db
citrom leve
2 ek
olívaolaj
A salátához
750 g
főtt burgonya
4 - 5 db
kovászos uborka
1 csokor
snidling
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt paprika
2 ek
magos mustár
5 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve és héja
só, bors
A steakhez és pácolásához

A páchoz a csomag tartalmát elkeverjük a citrom levével és az olívaolajjal, bedörzsöljük vele a húst, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. 

A salátához a főtt, felkockázott burgonyát, az 1-2 cm vastagra karikázott kovászos uborkát, a finomra aprított snidlinget, a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, a magos mustárt, az olívaolajat és a citrom levét összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húst a grillre dobjuk, és igény szerint, attól függően, hogy milyenre szeretnénk sütni (rare, medium, well-done), meggrillezzük. Ez a hús vastagságától és minőségétől is függ, mi egy kb. 2 ujjnyi vastag steaket oldalanként kb. 2-3 percig sütöttünk, majd 5-10 percig hagytuk pihenni. Tálalásnál megreszeljük a salátát citromhéjjal.

Grillezett hátszín kovászos uborkás burgonyasalátával

Ha tetszett a Grillezett hátszín kovászos uborkás burgonyasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept