Grillszezon

Grillezettkarajédes-savanyúpaprikával

Grillezett karaj édes-savanyú paprikával

Hozzávalók
A karajhoz
10 - 15 szelet
karaj
(1,5 kg)
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
1 - 200 ml
olaj
A paprikához
4 db
piros pritamin paprika
4 db
sárga pritamin paprika
2 fej
lila hagyma
(nagyobb)
5 - 6 ek
olaj
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss kakukkfű
2 ek
cukor
2 ek
méz
só, bors
1 tk
füstölt paprika
4 ek
fehérborecet
1 ek
balzsamecet
3 szál
zellerszár
2 szál
újhagyma
1 kis csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
100 g
bébispenót
30 - 50 g
vaj

Elkészítés

A paprikát 1-2 perc alatt megkapatjuk a grillen, majd csíkokra vágjuk. A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük, majd a paprikával együtt lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, majd jöhet bele a kakukkfű, a cukor, a méz, só, bors, és pirítjuk még 1-2 percig. Utána jöhet rá a füstölt paprika, a fehérborecet, a balzsamecet, és összerottyantjuk. Félrehúzzuk, majd a szárzellert 3-4 mm-es kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, és ezeket is beledobjuk. A végén megszórjuk friss aprított petrezselyemmel.

A karajt sózzuk, és a forró grillen 10-15 perc alatt megsütjük, majd egy tálba szedjük, rádobjuk a kockázott vajat, és lefedve hagyjuk 5-10 percig pihenni. A paprikával és bébispenóttal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Sokszor nem akarjuk túlcicomázni a dolgokat, csak egy egyszerű ízesítés és egy király köret kell, és kész is a boldogság… Szerintem ez az étel teljesen hozza ezt a koncepciót, úgyhogy nézzetek rá, és döntsetek, hogy megér-e nektek egy próbát.

Hozzávalók

5 - 6 főre
A karajhoz
10 - 15 szelet
karaj
(1,5 kg)
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
1 - 200 ml
olaj
A paprikához
4 db
piros pritamin paprika
4 db
sárga pritamin paprika
2 fej
lila hagyma
(nagyobb)
5 - 6 ek
olaj
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss kakukkfű
2 ek
cukor
2 ek
méz
só, bors
1 tk
füstölt paprika
4 ek
fehérborecet
1 ek
balzsamecet
3 szál
zellerszár
2 szál
újhagyma
1 kis csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
100 g
bébispenót
30 - 50 g
vaj

A paprikát 1-2 perc alatt megkapatjuk a grillen, majd csíkokra vágjuk. A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük, majd a paprikával együtt lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, majd jöhet bele a kakukkfű, a cukor, a méz, só, bors, és pirítjuk még 1-2 percig. Utána jöhet rá a füstölt paprika, a fehérborecet, a balzsamecet, és összerottyantjuk. Félrehúzzuk, majd a szárzellert 3-4 mm-es kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, és ezeket is beledobjuk. A végén megszórjuk friss aprított petrezselyemmel.

A karajt sózzuk, és a forró grillen 10-15 perc alatt megsütjük, majd egy tálba szedjük, rádobjuk a kockázott vajat, és lefedve hagyjuk 5-10 percig pihenni. A paprikával és bébispenóttal tálaljuk.

Ha tetszett a Grillezett karaj édes-savanyú paprikával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept