Pékség

Gyökérkenyérairfryerben

Gyökérkenyér air fryerben

Hozzávalók
Az előtésztához
130 g
3 g
friss élesztő
100 ml
víz
A kenyérhez
130 ml
víz
4 g
friss élesztő
1 csipet
kristálycukor
230 g
6 g
1 ek
olívaolaj + a kelesztéshez

Elkészítés

A gyökérkenyér air fryerben tökéletes játék lehet annak, aki szeret kísérletezni. Mutatjuk, hogyan készül!

Az előtészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, lefóliázzuk, és kb. 12 órán át pihentetjük a konyhapulton.
Ha letelt a pihentetés, az előtésztát elkeverjük a tésztához szükséges vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, elkezdjük dagasztani, és közben belerakjuk a sót is. Rugalmas tésztává dagasztjuk, végül hozzáadjuk az olívaolajat is, amivel további 1 percig dagasztjuk. A tésztát kiolajozott tálban, lefolpackozva kelesztjük 1 órán át szobahőmérsékleten.

Ezután lisztezett nyújtódeszkán kettéosztjuk, hosszúkásra formázzuk, a két végénél fogva ellentétes irányban megcsavarjuk őket, és a sütőpapírral kibélelt air fryer kosárba tesszük. Konyharuhával lefedjük, és hagyjuk még pihenni 45 percig.
Ezután 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. 

Gyökérkenyér air fryerben
Gyökérkenyér air fryerben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 13 óra 45 perc
  • Sütési idő: 25 perc

A gyökérkenyér air fryerben nem egy megúszós recept, ezzel ki is lóg az egyszerűen elkészíthető forrólevegős kaják sorából. Viszont kíváncsi vagy rá, hogyan lehet még több alapkaját elkészíteni air fryerben? Akkor mutatunk pár verziót:

Dödölle air fryerben

Hagymakarika air fryerben

Fűszeres sütőtök air fryerben

www.streetkitchen.hu

Őszintén nem hittem benne, hogy ez sikerülni fog, de a végeredményről szerintem senki nem mondaná meg, hogy nem sütőben készült.

Hozzávalók

2 db kenyérhez
Az előtésztához
130 g
3 g
friss élesztő
100 ml
víz
A kenyérhez
130 ml
víz
4 g
friss élesztő
1 csipet
kristálycukor
230 g
6 g
1 ek
olívaolaj + a kelesztéshez

A gyökérkenyér air fryerben tökéletes játék lehet annak, aki szeret kísérletezni. Mutatjuk, hogyan készül!

Az előtészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, lefóliázzuk, és kb. 12 órán át pihentetjük a konyhapulton.
Ha letelt a pihentetés, az előtésztát elkeverjük a tésztához szükséges vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, elkezdjük dagasztani, és közben belerakjuk a sót is. Rugalmas tésztává dagasztjuk, végül hozzáadjuk az olívaolajat is, amivel további 1 percig dagasztjuk. A tésztát kiolajozott tálban, lefolpackozva kelesztjük 1 órán át szobahőmérsékleten.

Ezután lisztezett nyújtódeszkán kettéosztjuk, hosszúkásra formázzuk, a két végénél fogva ellentétes irányban megcsavarjuk őket, és a sütőpapírral kibélelt air fryer kosárba tesszük. Konyharuhával lefedjük, és hagyjuk még pihenni 45 percig.
Ezután 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. 

Gyökérkenyér air fryerben
Gyökérkenyér air fryerben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 13 óra 45 perc
  • Sütési idő: 25 perc

A gyökérkenyér air fryerben nem egy megúszós recept, ezzel ki is lóg az egyszerűen elkészíthető forrólevegős kaják sorából. Viszont kíváncsi vagy rá, hogyan lehet még több alapkaját elkészíteni air fryerben? Akkor mutatunk pár verziót:

Dödölle air fryerben

Hagymakarika air fryerben

Fűszeres sütőtök air fryerben

Ha tetszett a Gyökérkenyér air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept