Húsételek

Gyömbéres-rozmaringoscsirkecombok

Gyömbéres-rozmaringos csirkecombok

Hozzávalók
50 g
vaj
80 ml
olivaolaj
2 szál
rozmaring
1 szál
kakukkfű
1.5 ek
reszelt gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
citromlé
4 db
csirke felsőcomb
só, bors
2 fej
hagyma
A körethez
1 kg
újkrumpli
50 ml
olaj
2 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 csokor
petrezselyem
só, bors

Elkészítés
Az olívaolajban elkeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a gyömbért, a zúzott fokhagymát és a citromlevet. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, majd mindenhol bekenjük a fűszeres olajjal. A hagymákat cikkekre vágjuk, és a combokkal együtt egy magasabb falú tepsibe tesszük. Aláöntünk 150 ml vizet, és alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a sütőt feltekerjük 220 fokra, és további 15 percig sütjük, hogy a bőr finom, ropogós legyen.
A krumplikat egészben, sós vízben puhára főzzük, majd felkockázzuk. Az olaj és vaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha lepirultak a hagymák, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd rádobjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összekeverjük.
Ha tetszett a gyömbéres-rozmaringos csirkecombok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A nyár legjobb dolgai közé tartozik az újkrumpli és a friss zöldfűszerek. Ebben a receptben mindkét jó dolognak helye van, készítsétek el bátran!:)

Hozzávalók

2 - 4 főre
50 g
vaj
80 ml
olivaolaj
2 szál
rozmaring
1 szál
kakukkfű
1.5 ek
reszelt gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
citromlé
4 db
csirke felsőcomb
só, bors
2 fej
hagyma
A körethez
1 kg
újkrumpli
50 ml
olaj
2 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 csokor
petrezselyem
só, bors
Az olívaolajban elkeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a gyömbért, a zúzott fokhagymát és a citromlevet. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, majd mindenhol bekenjük a fűszeres olajjal. A hagymákat cikkekre vágjuk, és a combokkal együtt egy magasabb falú tepsibe tesszük. Aláöntünk 150 ml vizet, és alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a sütőt feltekerjük 220 fokra, és további 15 percig sütjük, hogy a bőr finom, ropogós legyen.
A krumplikat egészben, sós vízben puhára főzzük, majd felkockázzuk. Az olaj és vaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha lepirultak a hagymák, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd rádobjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összekeverjük.
Ha tetszett a gyömbéres-rozmaringos csirkecombok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Gyömbéres-rozmaringos csirkecombok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept