Megúszós sütik

Gyömbéres-túrósalmáspite

Gyömbéres-túrós almás pite

Hozzávalók
1 csomag
leveles tészta
200 g
túró
2 ek
búzadara
2 db
tojássárgája
1 db
vaníliarúd
1 mk
reszelt gyömbér
70 g
porcukor
3 db
alma
1 db
tojás
1 mk
őrölt fahéj
2 ek
cukor

Elkészítés
A krémhez a túrót, búzadarát, tojássárgájákat, vanília kikapart magjait, gyömbért és a porcukrot villával alaposan összetörjük. A leveles tésztát kihajtjuk, levágunk a széléből egy kis darabot, hogy négyzet alakot kapjunk és kb. 1-1,5 cm-rel a széleitől ejtünk egy vékony bemetszést, de nem vágjuk át teljesen a tésztát. Ez segít majd, hogy szép pereme legyen a sütinek. A megmosott almák magházát eltávolítjuk, félbevágjuk és vékony szeletekre szeljük. A tészta közepére kenjük a tölteléket, a bemetszésig, erre rakosgatjuk legyezőszerűen az almaszeleteket. A tészta szélét lekenjük a lazán felvert tojással, az egészet megszórjuk kevés fahéjjal és a cukorral, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.  
Ha tetszett a túrós-almás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha valami gyors, kevés hozzávalós, szép és még finom sütire is vágytok, mindezt persze egyszerre, akkor próbáljátok ki ezt a pikk-pakk összedobható túrós-almás expressz pitét, mert nettó 35 perc alatt kész is van és nagyon finom. ;)

Hozzávalók

1 db 24x24-es pitéhez
1 csomag
leveles tészta
200 g
túró
2 ek
búzadara
2 db
tojássárgája
1 db
vaníliarúd
1 mk
reszelt gyömbér
70 g
porcukor
3 db
alma
1 db
tojás
1 mk
őrölt fahéj
2 ek
cukor
A krémhez a túrót, búzadarát, tojássárgájákat, vanília kikapart magjait, gyömbért és a porcukrot villával alaposan összetörjük. A leveles tésztát kihajtjuk, levágunk a széléből egy kis darabot, hogy négyzet alakot kapjunk és kb. 1-1,5 cm-rel a széleitől ejtünk egy vékony bemetszést, de nem vágjuk át teljesen a tésztát. Ez segít majd, hogy szép pereme legyen a sütinek. A megmosott almák magházát eltávolítjuk, félbevágjuk és vékony szeletekre szeljük. A tészta közepére kenjük a tölteléket, a bemetszésig, erre rakosgatjuk legyezőszerűen az almaszeleteket. A tészta szélét lekenjük a lazán felvert tojással, az egészet megszórjuk kevés fahéjjal és a cukorral, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.  
Ha tetszett a túrós-almás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Gyömbéres-túrós almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept