Tészták

Gyorsbolognaispagetti

Gyors bolognai spagetti

Hozzávalók
40 dkg
csirkecomb filé
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 szál
angolzeller
1 db
közepes sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
1 dl
víz
500 ml
passata
1.5 dl
vörösbor
1 tk
0.5 tk
szárított kakukkfű
1 db
babérlevél
worchestershire szósz
só, bors
olívaolaj

Elkészítés

A finomra vágott hagymát kb. 2 ek olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd mehet rá a lereszelt sárgarépa és az apró darabokra vágott angolzeller. Ha már kicsit lepirultak a zöldségek, belenyomjuk a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk a zöldséges alapot. Felöntjük a vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

img_9194.jpg

Közben a csirkehúst "ledaráljuk", azaz nagyobb darabokra vágva egy aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk. Ha a víz elpárolgott a zöldségekről, rádobjuk a ledarált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a passata di pomodorot, majd jöhet a fűszerezés: szárított oregano, babérlevél, szárított kakukkfű, pár csepp Worchestershire. Az egészet összeforgatjuk és 30-40 percig főzzük, hogy az ízek korrektül összeérjenek. 

img_9199.jpg

A spagetti tésztát forró, sós vízben al dentére főzzük, majd a tálalásnál rászedünk a kész raguból. Kell még rá egy kis parmezán, friss bazsalikom és kész is. 

img_9188.jpg

www.streetkitchen.hu

Egy klasszikus, marhából készült, jóféle bolognai optimális esetben minimum 2-3 órán keresztül készül és jól is van ez így. De ha szeretnél este enni egy bolognait és nincs rá ennyi időd, akkor nyugodtan próbáld ki ezt a csirkés kamu verziót, ami ízben simán felér a nagy klasszikushoz. Szentségtörés, de a jó fajtából. 

Hozzávalók

1
40 dkg
csirkecomb filé
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 szál
angolzeller
1 db
közepes sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
1 dl
víz
500 ml
passata
1.5 dl
vörösbor
1 tk
0.5 tk
szárított kakukkfű
1 db
babérlevél
worchestershire szósz
só, bors
olívaolaj

A finomra vágott hagymát kb. 2 ek olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd mehet rá a lereszelt sárgarépa és az apró darabokra vágott angolzeller. Ha már kicsit lepirultak a zöldségek, belenyomjuk a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk a zöldséges alapot. Felöntjük a vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

img_9194.jpg

Közben a csirkehúst "ledaráljuk", azaz nagyobb darabokra vágva egy aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk. Ha a víz elpárolgott a zöldségekről, rádobjuk a ledarált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a passata di pomodorot, majd jöhet a fűszerezés: szárított oregano, babérlevél, szárított kakukkfű, pár csepp Worchestershire. Az egészet összeforgatjuk és 30-40 percig főzzük, hogy az ízek korrektül összeérjenek. 

img_9199.jpg

A spagetti tésztát forró, sós vízben al dentére főzzük, majd a tálalásnál rászedünk a kész raguból. Kell még rá egy kis parmezán, friss bazsalikom és kész is. 

img_9188.jpg

Ha tetszett a Gyors bolognai spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept