A legjobb reggelik

Gyümölcskompót,granolaésturmix:atökéletesbrunch

Gyümölcskompót, granola és turmix: a tökéletes brunch

Hozzávalók
Fűszeres. sült gyümölcskompót (4 személyre)
2 db
alma
2 db
körte
1 db
ananász
4 db
babérlevél
3 rúd
fahéj
1 rúd
vanília
kevés frissen őrölt feketebors
3 db
narancs frissen facsart leve
4 ek
méz
3 ek
barnacukor
25 g
vaj
10 dkg
áfonya
Granola
30 dkg
zabpehely
10 dkg
törökmogyoró
10 dkg
szeletelt mandula
10 dkg
kókuszchips
5 dkg
hántolt napraforgómag
5 dkg
hántolt tökmag
4 ek
barnacukor
0.5 tk
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 dl
almalé
10 dkg
méz
2 ek
napraforgóolaj
1 ek
kandírozott gyömbér
1 marék
aprított tejcsokoládé
1 marék
aprított étcsokoládé
Datolyás turmix
2 db
érett banán
6 - 8 szem
nagy datolya
0.5 l
mandulatej
0.5 db
lime frissen facsart leve
1 csipet
fahéj
1 csipet
Opcionális
4 - 5 db
jégkocka

Elkészítés

Fűszeres, sült gyümölcskompót

Az alma és a körte magházát kivágjuk, a gyümölcsöket cikkekre vágjuk. Az ananászt meghámozzuk, negyedeljük, torzsáját kivágjuk és a gyümölcsöt felszeleteljük. Az összes gyümölcsöt hőálló edénybe rendezzük és közéjük dugdossuk a fahéjrudakat és a babérleveleket.

A vanília magjait kikaparjuk. A narancs levét a mézzel, cukorral és a kikapart vaníliával befőttes üvegben alaposan összerázzuk és a gyümölcsökre öntjük. Egy kevéske borsot őrlünk rá és szépen elosztjuk rajta a vajat.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a gyümölcsöket 30 percig sütjük. A sütőből kivéve a sült gyümölcsöket megszórjuk áfonyával és langyosan vagy hidegen kínáljuk.

img_4996.JPG

Granola

A kókuszchips kivételével az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. Kis lábosban összeforraljuk az almalevet, a mézet és az olajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyagokhoz adjuk a mézes keveréket és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük úgy, hogy 7 percenként alaposan átkeverjük. A kókuszchipszet csak az utolsó átkeverésnél adjuk hozzá, különben könnyen megégne.  A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Óvatosan összemorzsoljuk, végül finomra vágott kandírozott gyömbért és csokidarabkákat keverünk hozzá. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el sokkal előbb.

img_4195.jpg

Datolyás turmix

A datolyát kimagozzuk, a banánokat meghámozzuk. Az összes hozzávalót tumixgépbe tesszük és teljesen simára turmixoljuk. Poharakba töltjük, jégkockákat adunk hozzá és már fogyasztjuk is.

img_4175.jpg

www.streetkitchen.hu

Összeállítottunk egy komplett brunchot, Van itt minden a házi granolától kezdve a turmixig. Próbáljátok ki mindegyik receptet, ha egy kiadós mégis kímélő reggeli-ebédet szeretnétek.

Hozzávalók

4 főre
Fűszeres. sült gyümölcskompót (4 személyre)
2 db
alma
2 db
körte
1 db
ananász
4 db
babérlevél
3 rúd
fahéj
1 rúd
vanília
kevés frissen őrölt feketebors
3 db
narancs frissen facsart leve
4 ek
méz
3 ek
barnacukor
25 g
vaj
10 dkg
áfonya
Granola
30 dkg
zabpehely
10 dkg
törökmogyoró
10 dkg
szeletelt mandula
10 dkg
kókuszchips
5 dkg
hántolt napraforgómag
5 dkg
hántolt tökmag
4 ek
barnacukor
0.5 tk
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 dl
almalé
10 dkg
méz
2 ek
napraforgóolaj
1 ek
kandírozott gyömbér
1 marék
aprított tejcsokoládé
1 marék
aprított étcsokoládé
Datolyás turmix
2 db
érett banán
6 - 8 szem
nagy datolya
0.5 l
mandulatej
0.5 db
lime frissen facsart leve
1 csipet
fahéj
1 csipet
Opcionális
4 - 5 db
jégkocka

Fűszeres, sült gyümölcskompót

Az alma és a körte magházát kivágjuk, a gyümölcsöket cikkekre vágjuk. Az ananászt meghámozzuk, negyedeljük, torzsáját kivágjuk és a gyümölcsöt felszeleteljük. Az összes gyümölcsöt hőálló edénybe rendezzük és közéjük dugdossuk a fahéjrudakat és a babérleveleket.

A vanília magjait kikaparjuk. A narancs levét a mézzel, cukorral és a kikapart vaníliával befőttes üvegben alaposan összerázzuk és a gyümölcsökre öntjük. Egy kevéske borsot őrlünk rá és szépen elosztjuk rajta a vajat.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a gyümölcsöket 30 percig sütjük. A sütőből kivéve a sült gyümölcsöket megszórjuk áfonyával és langyosan vagy hidegen kínáljuk.

img_4996.JPG

Granola

A kókuszchips kivételével az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. Kis lábosban összeforraljuk az almalevet, a mézet és az olajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyagokhoz adjuk a mézes keveréket és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük úgy, hogy 7 percenként alaposan átkeverjük. A kókuszchipszet csak az utolsó átkeverésnél adjuk hozzá, különben könnyen megégne.  A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Óvatosan összemorzsoljuk, végül finomra vágott kandírozott gyömbért és csokidarabkákat keverünk hozzá. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el sokkal előbb.

img_4195.jpg

Datolyás turmix

A datolyát kimagozzuk, a banánokat meghámozzuk. Az összes hozzávalót tumixgépbe tesszük és teljesen simára turmixoljuk. Poharakba töltjük, jégkockákat adunk hozzá és már fogyasztjuk is.

img_4175.jpg

Ha tetszett a Gyümölcskompót, granola és turmix: a tökéletes brunch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept