Megúszós sütik

Gyümölcslekvároskeksz

Gyümölcslekváros keksz

Hozzávalók
240 g
hideg vaj
350 g
liszt
165 g
porcukor
1 db
tojás
5 - 6 ek
lekvár (egyféle vagy vegyesen)

Elkészítés

A vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd belegyúrjuk a porcukrot és a tojást is. 30 percre hűtőbe dobjuk a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük kristálycukorban, és egy fakanál végével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket.

 

www.streetkitchen.hu

Ha azt gondoltad, hogy egy lekváros keksz nem lehet totálisan addiktív, akkor nagyon tévedtél. Még szerencse, hogy Nóri elég nagy adagot dobott össze, mert ez a cucc nemcsak desszertnek és vendégváró sütinek isteni, hanem akár reggelire is!

Hozzávalók

30 darabhoz
240 g
hideg vaj
350 g
liszt
165 g
porcukor
1 db
tojás
5 - 6 ek
lekvár (egyféle vagy vegyesen)

A vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd belegyúrjuk a porcukrot és a tojást is. 30 percre hűtőbe dobjuk a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük kristálycukorban, és egy fakanál végével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket.

 

Ha tetszett a Gyümölcslekváros keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept