Fantasztikus desszertek

Gyümölcsöspavlovatekercs

Gyümölcsös pavlova tekercs

Hozzávalók
A tésztához:
5 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor
2 tk
étkezési keményítő
porcukor a szóráshoz
A krémhez:
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
250 g
mascarpone
0.5 db
vaníliarúd kikapart magjai
friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)

Elkészítés
 
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félúton belekeverjük a cukrot és az étkezési keményítőt is. A habot egy szilikonos sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe simítjuk és 150 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Mikor kivettük, még melegen megszórjuk porcukorral és a sütőpapírral együtt, óvatosan feltekerjük. A krémhez a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, liszttel, vaníliával, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Közepes lángon puding állagúra főzzük, lefedjük egy fóliadarabbal és kihűtjük. Mikor kihűlt belekeverjük a mascarponét is. A tojáshabtekercsről óvatosan leszedjük a sütőpapírt, megtöltjük a krémmel, megszórjuk pár szem friss gyümölccsel, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.

www.streetkitchen.hu

Ultra szexi, krémes, gyümölcsös és még egyszerű is! Ennyi érv mellett reméljük mindenki minél hamarabb kipróbálja a legújabb pavlova receptünket, amit ráadásul tekercs formában tálaltunk. Szerintünk fantasztikusan finom!

Hozzávalók

1 tekercshez
A tésztához:
5 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor
2 tk
étkezési keményítő
porcukor a szóráshoz
A krémhez:
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
250 g
mascarpone
0.5 db
vaníliarúd kikapart magjai
friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)
 
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félúton belekeverjük a cukrot és az étkezési keményítőt is. A habot egy szilikonos sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe simítjuk és 150 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Mikor kivettük, még melegen megszórjuk porcukorral és a sütőpapírral együtt, óvatosan feltekerjük. A krémhez a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, liszttel, vaníliával, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Közepes lángon puding állagúra főzzük, lefedjük egy fóliadarabbal és kihűtjük. Mikor kihűlt belekeverjük a mascarponét is. A tojáshabtekercsről óvatosan leszedjük a sütőpapírt, megtöltjük a krémmel, megszórjuk pár szem friss gyümölccsel, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.

Ha tetszett a Gyümölcsös pavlova tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept