Az elkészítésének első lépéseként a zabkekszet alaposan lezúzzuk, majd belekeverjük az olvasztott vajat, és egy kapcsos, 22 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk.
A krémhez a zselatint összekeverjük a vízzel, majd 3-4 percre félrerakjuk.
Ez idő alatt a tejszínt egy tálban kemény tejszínhabbá verjük, a mascarponét pedig kihabosítjuk a krémsajttal.
A mascarponekrémbe forgatjuk a porcukrot és a tejszínhabot is.
A zselatinos tálkát berakjuk a mikróba kb. 3-4 másodpercre, hogy megolvadjon és folyóssá váljon, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel. Folyamatos keverés mellett a krémsajtos alaphoz adjuk, majd az egészet a kekszalapra simítjuk.
Egy spatulával egyenesre simítjuk a tetejét, beleültetjük a málnaszemeket, és mehet a süti 4-6 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakát hidegen tölt.
Óvatosan átmelegítjük a kezünkkel a forma oldalát, vagy egy műanyag késsel körbevágjuk a sütit a forma mentén, lekapcsoljuk róla a keretet, majd átrakjuk egy tortatálra a tortát. Éles, meleg vízbe mártott és lecsöpögtetett késsel könnyebben szeletelhető.
Gyümölcsössajttortasütésnélkül
Ez a sajttorta a tökéletes választás, ha egy könnyed, frissítő és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ami ráadásul percek alatt elkészül! A ropogós kekszalap, a bársonyos krémsajtréteg és a friss, zamatos gyümölcsök harmóniája mindenkit elvarázsol. Ideális nyári napokra, vagy amikor valami gyors és látványos finomságot szeretnél!
A nagy melegben a gyümölcsös sajttorta sütés nélkül az igazi! Nemcsak egyszerűen elkészíthető, de garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról, akár egy nyári ebéd után, akár ünnepi alkalomra.
Hozzávalók
Az alaphoz
A sajttortaréteghez
A málnás részhez
Elkészítés
Az elkészítésének első lépéseként a zabkekszet alaposan lezúzzuk, majd belekeverjük az olvasztott vajat, és egy kapcsos, 22 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk.
A krémhez a zselatint összekeverjük a vízzel, majd 3-4 percre félrerakjuk.
Ez idő alatt a tejszínt egy tálban kemény tejszínhabbá verjük, a mascarponét pedig kihabosítjuk a krémsajttal.
A mascarponekrémbe forgatjuk a porcukrot és a tejszínhabot is.
A zselatinos tálkát berakjuk a mikróba kb. 3-4 másodpercre, hogy megolvadjon és folyóssá váljon, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel. Folyamatos keverés mellett a krémsajtos alaphoz adjuk, majd az egészet a kekszalapra simítjuk.
Egy spatulával egyenesre simítjuk a tetejét, beleültetjük a málnaszemeket, és mehet a süti 4-6 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakát hidegen tölt.
Óvatosan átmelegítjük a kezünkkel a forma oldalát, vagy egy műanyag késsel körbevágjuk a sütit a forma mentén, lekapcsoljuk róla a keretet, majd átrakjuk egy tortatálra a tortát. Éles, meleg vízbe mártott és lecsöpögtetett késsel könnyebben szeletelhető.
Nem mindegy, milyen kekszet használsz!
Az alapnál a kekszválasztás kulcsfontosságú. Használhatunk klasszikus vajas kekszet is a zabkeksz helyett, vagy akár kakaós kekszet is, ha sötétebb alapot szeretnénk. A darált kekszet olvasztott vajjal (esetleg egy kevés porcukorral vagy vaníliás cukorral, ha nem túl édes a keksz) keverjük össze. Fontos, hogy a vaj mennyisége megfelelő legyen: elégnek kell lennie ahhoz, hogy a kekszmorzsa összeálljon, de ne legyen túl zsíros. Nyomkodjuk bele alaposan, egyenletesen a kapcsos tortaforma aljába, és tegyük be a hűtőbe legalább 15-20 percre, amíg elkészítjük a krémet. Ez segít abban, hogy megdermedjen és stabil alapot képezzen.
Erre figyelj a krémnél!
A krém a sajttorta lelke. Itt a minőségi hozzávalókra kell fókuszálnunk. Használhatunk több krémsajtot és kevesebb mascarponét is. Jó, ha mindkettő hűtőhideg. A habtejszín is legyen jól behűtve, így tudjuk kemény habbá verni. Fokozatosan, óvatosan forgassuk bele a krémsajtos alapba, hogy a krém könnyed és levegős maradjon. Porcukrot használjunk édesítés gyanánt, az olvad el a legkönnyebben. De akár porrá őrölt eritrittel is működhet, ha diétás verziót készítünk. Ízesíthetjük vaníliával (vaníliarúd kikapart magja, vaníliakivonat), citromlével és reszelt citromhéjjal, ami nagyon jól passzol a krémsajthoz és a gyümölcsökhöz.
Lapzselatint vagy porzselatint is használhatunk. Fontos, hogy a csomagoláson lévő utasítások szerint járjunk el a feloldásnál. Általában kevés hideg vízbe kell beáztatni, majd óvatosan melegíteni, amíg feloldódik (nem forraljuk!). A feloldott zselatint folyamatos keverés mellett adjuk a krémhez. Ez segít elkerülni a csomósodást.
Használj friss gyümölcsöket!
A gyümölcsös réteg adja a sütemény frissességét és színét. Használhatunk friss bogyós gyümölcsöket (málna, eper, áfonya), barackot, meggyet, vagy fagyasztott gyümölcsöket is. Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki, és alaposan csöpögtessük le a felesleges levet. A gyümölcsöket pürésíthetjük, vagy egészben/darabolva is használhatjuk.
Friss gyümölcsökkel, mentalevelekkel vagy reszelt csokoládéval is díszíthetjük, még mutatósabbá tehetjük a tortát.

A gyümölcsös sajttorta sütés nélkül olyan desszert, amit tuti, hogy többször is el akarsz majd készíteni! Pont úgy, ahogy az alábbi sajttortákat! :)
Ha tetszett a Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!