Fantasztikus desszertek

Gyümölcsössajttortasütésnélkül

Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül
Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók
Az alaphoz
250 g
zabkeksz
110 g
olvasztott vaj
A sajttortaréteghez
12 g
porzselatin
40 ml
víz
100 ml
hideg habtejszín
500 g
mascarpone
125 g
natúr krémsajt
100 g
porcukor
A málnás részhez
300 g
málna

Elkészítés
  1. Az elkészítésének első lépéseként a zabkekszet alaposan lezúzzuk, majd belekeverjük az olvasztott vajat, és egy kapcsos, 22 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk.

  2. A krémhez a zselatint összekeverjük a vízzel, majd 3-4 percre félrerakjuk.

  3. Ez idő alatt a tejszínt egy tálban kemény tejszínhabbá verjük, a mascarponét pedig kihabosítjuk a krémsajttal.

  4. A mascarponekrémbe forgatjuk a porcukrot és a tejszínhabot is.

  5. A zselatinos tálkát berakjuk a mikróba kb. 3-4 másodpercre, hogy megolvadjon és folyóssá váljon, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel. Folyamatos keverés mellett a krémsajtos alaphoz adjuk, majd az egészet a kekszalapra simítjuk.

  6. Egy spatulával egyenesre simítjuk a tetejét, beleültetjük a málnaszemeket, és mehet a süti 4-6 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakát hidegen tölt.

  7. Óvatosan átmelegítjük a kezünkkel a forma oldalát, vagy egy műanyag késsel körbevágjuk a sütit a forma mentén, lekapcsoljuk róla a keretet, majd átrakjuk egy tortatálra a tortát. Éles, meleg vízbe mártott és lecsöpögtetett késsel könnyebben szeletelhető.

www.streetkitchen.hu

Ez a sajttorta a tökéletes választás, ha egy könnyed, frissítő és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ami ráadásul percek alatt elkészül! A ropogós kekszalap, a bársonyos krémsajtréteg és a friss, zamatos gyümölcsök harmóniája mindenkit elvarázsol. Ideális nyári napokra, vagy amikor valami gyors és látványos finomságot szeretnél!

A nagy melegben a gyümölcsös sajttorta sütés nélkül az igazi! Nemcsak egyszerűen elkészíthető, de garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról, akár egy nyári ebéd után, akár ünnepi alkalomra.

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
Az alaphoz
250 g
zabkeksz
110 g
olvasztott vaj
A sajttortaréteghez
12 g
porzselatin
40 ml
víz
100 ml
hideg habtejszín
500 g
mascarpone
125 g
natúr krémsajt
100 g
porcukor
A málnás részhez
300 g
málna

Elkészítés

  1. Az elkészítésének első lépéseként a zabkekszet alaposan lezúzzuk, majd belekeverjük az olvasztott vajat, és egy kapcsos, 22 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk.

  2. A krémhez a zselatint összekeverjük a vízzel, majd 3-4 percre félrerakjuk.

  3. Ez idő alatt a tejszínt egy tálban kemény tejszínhabbá verjük, a mascarponét pedig kihabosítjuk a krémsajttal.

  4. A mascarponekrémbe forgatjuk a porcukrot és a tejszínhabot is.

  5. A zselatinos tálkát berakjuk a mikróba kb. 3-4 másodpercre, hogy megolvadjon és folyóssá váljon, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel. Folyamatos keverés mellett a krémsajtos alaphoz adjuk, majd az egészet a kekszalapra simítjuk.

  6. Egy spatulával egyenesre simítjuk a tetejét, beleültetjük a málnaszemeket, és mehet a süti 4-6 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakát hidegen tölt.

  7. Óvatosan átmelegítjük a kezünkkel a forma oldalát, vagy egy műanyag késsel körbevágjuk a sütit a forma mentén, lekapcsoljuk róla a keretet, majd átrakjuk egy tortatálra a tortát. Éles, meleg vízbe mártott és lecsöpögtetett késsel könnyebben szeletelhető.

Nem mindegy, milyen kekszet használsz!

Az alapnál a kekszválasztás kulcsfontosságú. Használhatunk klasszikus vajas kekszet is a zabkeksz helyett, vagy akár kakaós kekszet is, ha sötétebb alapot szeretnénk. A darált kekszet olvasztott vajjal (esetleg egy kevés porcukorral vagy vaníliás cukorral, ha nem túl édes a keksz) keverjük össze. Fontos, hogy a vaj mennyisége megfelelő legyen: elégnek kell lennie ahhoz, hogy a kekszmorzsa összeálljon, de ne legyen túl zsíros. Nyomkodjuk bele alaposan, egyenletesen a kapcsos tortaforma aljába, és tegyük be a hűtőbe legalább 15-20 percre, amíg elkészítjük a krémet. Ez segít abban, hogy megdermedjen és stabil alapot képezzen.

Erre figyelj a krémnél!

A krém a sajttorta lelke. Itt a minőségi hozzávalókra kell fókuszálnunk. Használhatunk több krémsajtot és kevesebb mascarponét is. Jó, ha mindkettő hűtőhideg. A habtejszín is legyen jól behűtve, így tudjuk kemény habbá verni. Fokozatosan, óvatosan forgassuk bele a krémsajtos alapba, hogy a krém könnyed és levegős maradjon. Porcukrot használjunk édesítés gyanánt, az olvad el a legkönnyebben. De akár porrá őrölt eritrittel is működhet, ha diétás verziót készítünk. Ízesíthetjük vaníliával (vaníliarúd kikapart magja, vaníliakivonat), citromlével és reszelt citromhéjjal, ami nagyon jól passzol a krémsajthoz és a gyümölcsökhöz.

Lapzselatint vagy porzselatint is használhatunk. Fontos, hogy a csomagoláson lévő utasítások szerint járjunk el a feloldásnál. Általában kevés hideg vízbe kell beáztatni, majd óvatosan melegíteni, amíg feloldódik (nem forraljuk!). A feloldott zselatint folyamatos keverés mellett adjuk a krémhez. Ez segít elkerülni a csomósodást.

Használj friss gyümölcsöket!

A gyümölcsös réteg adja a sütemény frissességét és színét. Használhatunk friss bogyós gyümölcsöket (málna, eper, áfonya), barackot, meggyet, vagy fagyasztott gyümölcsöket is. Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki, és alaposan csöpögtessük le a felesleges levet. A gyümölcsöket pürésíthetjük, vagy egészben/darabolva is használhatjuk.

Friss gyümölcsökkel, mentalevelekkel vagy reszelt csokoládéval is díszíthetjük, még mutatósabbá tehetjük a tortát.

gyumolcsos-sajttorta-sutes-nelkul-8-scaled
Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül (Fotó: Street Kitchen)

A gyümölcsös sajttorta sütés nélkül olyan desszert, amit tuti, hogy többször is el akarsz majd készíteni! Pont úgy, ahogy az alábbi sajttortákat! :)

New York sajttorta

Mangós sajttorta

Cukormentes sajttorta

Ha tetszett a Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept