A legjobb reggelik

Gyümölcsöstúrókrémesésavokádós-cottagecheese-espalacsinta

Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta

Hozzávalók
Az alaptésztához
150 g
zabpehelyliszt
2 tk
sütőpor
1 csipet
2 db
tojás
200 ml
tej
étolaj a sütéshez
Az édes verzióhoz
2 db
érett banán
1 tk
fahéj
A gyümölcsös túrókrémhez
3 db
érett őszibarack
80 g
túró
1 mk
fahéj
A cottage cheese-es-avokádós feltéthez
100 g
cottage cheese
1 db
avokádó
csírakeverék

Elkészítés

Először a palacsinta alaptésztát állítjuk össze. Ehhez a zabpehelylisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a tojással. A keverékhez lassan hozzáöntjük a tejet, amíg az magába nem szívja. Sűrű, de folyós palacsintatészta-állagot kell kapnunk, ha ennél szárazabb, még öntsük fel egy kevés tejjel. Tegyük félre kb. fél órára duzzadni.

Az édes feltéthez két darab barackot felkockázunk, összekeverjük a túróval és a fahéjjal, majd botmixerrel pürésítjük. Ha még ízesítenénk, nyugodtan adhatunk hozzá még egy kis barackot, esetleg ízlés szerint vaníliát, baracklekvárt vagy cukrot mint fűszert.

Miután hagytuk pihenni az alap palacsintatésztát, szétválasztjuk két edénybe. Az egyik edényben készítjük a sós alaptésztát, melyet érdemes kevés tejjel még fellazítani a megfelelő folyós állag eléréséhez. Ízlés szerint tovább sózhatjuk, illetve egyéb fűszerekkel (pl. kaporral, metélőhagymával) ízesíthetjük. Olajjal enyhén megkent palacsintasütőben közepes lángon kisütjük a sós palacsintakorongokat, majd a felszeletelt avokádóval és a cottage cheese-zel tálaljuk. Enyhén megsózzuk a tetejét, és csírákkal díszítjük.

A másik edényben bekeverjük az édes tésztát, amelyhez villával szétnyomva hozzáadjuk a banánokat, és fahéjjal fűszerezzük.

Hasonlóan a sós palacsintához, kisütjük a tésztát – ügyelve arra, hogy oda ne égjen az alja.  Amikor már buborékos a teteje, lapát segítségével megfordítjuk. A kész édes palacsintákat megpucolt, felszeletelt barackkal, valamint a gyümölcsös túrókrémmel tálaljuk.

gyumolcsos-es-avokados-palacsinta
Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

www.streetkitchen.hu

A reggelik egyik legnagyobb királya a palacsinta! Ez a recept pedig a bizonyíték, hogy ha zabot szeretnél enni, a zabkásán túl is vár téged az édes – na meg a sós – élet!

Hozzávalók

2 főre
Az alaptésztához
150 g
zabpehelyliszt
2 tk
sütőpor
1 csipet
2 db
tojás
200 ml
tej
étolaj a sütéshez
Az édes verzióhoz
2 db
érett banán
1 tk
fahéj
A gyümölcsös túrókrémhez
3 db
érett őszibarack
80 g
túró
1 mk
fahéj
A cottage cheese-es-avokádós feltéthez
100 g
cottage cheese
1 db
avokádó
csírakeverék

Először a palacsinta alaptésztát állítjuk össze. Ehhez a zabpehelylisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a tojással. A keverékhez lassan hozzáöntjük a tejet, amíg az magába nem szívja. Sűrű, de folyós palacsintatészta-állagot kell kapnunk, ha ennél szárazabb, még öntsük fel egy kevés tejjel. Tegyük félre kb. fél órára duzzadni.

Az édes feltéthez két darab barackot felkockázunk, összekeverjük a túróval és a fahéjjal, majd botmixerrel pürésítjük. Ha még ízesítenénk, nyugodtan adhatunk hozzá még egy kis barackot, esetleg ízlés szerint vaníliát, baracklekvárt vagy cukrot mint fűszert.

Miután hagytuk pihenni az alap palacsintatésztát, szétválasztjuk két edénybe. Az egyik edényben készítjük a sós alaptésztát, melyet érdemes kevés tejjel még fellazítani a megfelelő folyós állag eléréséhez. Ízlés szerint tovább sózhatjuk, illetve egyéb fűszerekkel (pl. kaporral, metélőhagymával) ízesíthetjük. Olajjal enyhén megkent palacsintasütőben közepes lángon kisütjük a sós palacsintakorongokat, majd a felszeletelt avokádóval és a cottage cheese-zel tálaljuk. Enyhén megsózzuk a tetejét, és csírákkal díszítjük.

A másik edényben bekeverjük az édes tésztát, amelyhez villával szétnyomva hozzáadjuk a banánokat, és fahéjjal fűszerezzük.

Hasonlóan a sós palacsintához, kisütjük a tésztát – ügyelve arra, hogy oda ne égjen az alja.  Amikor már buborékos a teteje, lapát segítségével megfordítjuk. A kész édes palacsintákat megpucolt, felszeletelt barackkal, valamint a gyümölcsös túrókrémmel tálaljuk.

gyumolcsos-es-avokados-palacsinta
Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept