Először a palacsinta alaptésztát állítjuk össze. Ehhez a zabpehelylisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a tojással. A keverékhez lassan hozzáöntjük a tejet, amíg az magába nem szívja. Sűrű, de folyós palacsintatészta-állagot kell kapnunk, ha ennél szárazabb, még öntsük fel egy kevés tejjel. Tegyük félre kb. fél órára duzzadni.
Az édes feltéthez két darab barackot felkockázunk, összekeverjük a túróval és a fahéjjal, majd botmixerrel pürésítjük. Ha még ízesítenénk, nyugodtan adhatunk hozzá még egy kis barackot, esetleg ízlés szerint vaníliát, baracklekvárt vagy cukrot mint fűszert.
Miután hagytuk pihenni az alap palacsintatésztát, szétválasztjuk két edénybe. Az egyik edényben készítjük a sós alaptésztát, melyet érdemes kevés tejjel még fellazítani a megfelelő folyós állag eléréséhez. Ízlés szerint tovább sózhatjuk, illetve egyéb fűszerekkel (pl. kaporral, metélőhagymával) ízesíthetjük. Olajjal enyhén megkent palacsintasütőben közepes lángon kisütjük a sós palacsintakorongokat, majd a felszeletelt avokádóval és a cottage cheese-zel tálaljuk. Enyhén megsózzuk a tetejét, és csírákkal díszítjük.
A másik edényben bekeverjük az édes tésztát, amelyhez villával szétnyomva hozzáadjuk a banánokat, és fahéjjal fűszerezzük.
Hasonlóan a sós palacsintához, kisütjük a tésztát – ügyelve arra, hogy oda ne égjen az alja. Amikor már buborékos a teteje, lapát segítségével megfordítjuk. A kész édes palacsintákat megpucolt, felszeletelt barackkal, valamint a gyümölcsös túrókrémmel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 50 perc