Vegetáriánus ételek

Hamárunodamegszokottköreteket!

Ha már unod a megszokott köreteket!

Hozzávalók
Tepsis burgonya (6 személyre)
1.5 kg
kifli burgonya
4 fej
vöröshagyma
3 db
nagy fej fokhagyma
3 db
sárgarépa
3 ág
rozmaring
3 ág
kakukkfű
1 mk
bors
1 ek
1 dl
olívaolaj
“Karfiolrizs” saláta (4 személyre)
1 fej
nagyobb karfiol
3 ek
olívaolaj
1 tk
kurkuma
1 tk
1 marék
koktélparadicsom
1 nagy csokor
újhagyma
1 db
kis kígyóuborka
2 csokor
friss petrezselyem
1 db
citrom leve
Spenótos rizottó (4 személyre)
30 dkg
rizottó rizs
2 fej
közepes vöröshagyma
3 dl
fehérbor
1.6 l
alaplé (vagy víz)
10 dkg
parmezán
60 g
hideg vaj
500 g
friss spenót
4 ek
vaj

Elkészítés

Tepsis burgonya

A burgonyákat jól alaposan megmossuk, a sárgarépákat meghámozzuk és a vöröshagymával együtt egységes darabokra vágjuk. Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk a zöldségeket, olívaolajjal, sóval, borssal jó alaposan átkeverjük és mellé dobjuk a friss zöldfűszereket és a fokhagymagerezdeket. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.[caption id="attachment_12153896" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

“Karfiolrizs” saláta

[caption id="attachment_12153023" align="aligncenter" width="1154"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]A karfiolt alaposan megmossuk, rózsáira szedjük és aprítógépben rizsszem méretűre zúzzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a kurkumát, elkeverjük, hogy az olaj szép sárga legyen és hozzáadjuk a karfiolszemeket. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett, kb. 10 percig pirítjuk, majd félretesszük hűlni. A koktélparadicsomot, az újhagymát, az uborkát kis kockákra vágjuk és összekeverjük a kihűlt “karfiolrizzsel”, nyakon öntjük olívaolajjal, megszórjuk friss petrezselyemmel és rányomjuk a citrom levét.

Spenótos rizottó

[caption id="attachment_12153021" align="aligncenter" width="1009"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]A serpenyőbe dobunk egy evőkanál vajat és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor elforrt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a friss spenótot, a parmezánt és a hideg vajat. Ekkor lefedjük és tálalás előtt pár percig pihentetjük. 

www.streetkitchen.hu

Amikor van egy  szép nagy sült húsunk, általában gyorsan összedobunk mellé valami egyszerű köretet. Most hoztunk nektek 3 szuper ötletet, hogy ne csak a megszokott, unalmas verziókat egyétek. Ilyenek nálunk a hagymával és répával felturbózott sültburgonya, a spenótos rizottó és a karfiol rizs saláta.

Hozzávalók

1
Tepsis burgonya (6 személyre)
1.5 kg
kifli burgonya
4 fej
vöröshagyma
3 db
nagy fej fokhagyma
3 db
sárgarépa
3 ág
rozmaring
3 ág
kakukkfű
1 mk
bors
1 ek
1 dl
olívaolaj
“Karfiolrizs” saláta (4 személyre)
1 fej
nagyobb karfiol
3 ek
olívaolaj
1 tk
kurkuma
1 tk
1 marék
koktélparadicsom
1 nagy csokor
újhagyma
1 db
kis kígyóuborka
2 csokor
friss petrezselyem
1 db
citrom leve
Spenótos rizottó (4 személyre)
30 dkg
rizottó rizs
2 fej
közepes vöröshagyma
3 dl
fehérbor
1.6 l
alaplé (vagy víz)
10 dkg
parmezán
60 g
hideg vaj
500 g
friss spenót
4 ek
vaj

Tepsis burgonya

A burgonyákat jól alaposan megmossuk, a sárgarépákat meghámozzuk és a vöröshagymával együtt egységes darabokra vágjuk. Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk a zöldségeket, olívaolajjal, sóval, borssal jó alaposan átkeverjük és mellé dobjuk a friss zöldfűszereket és a fokhagymagerezdeket. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.[caption id="attachment_12153896" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

“Karfiolrizs” saláta

[caption id="attachment_12153023" align="aligncenter" width="1154"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]A karfiolt alaposan megmossuk, rózsáira szedjük és aprítógépben rizsszem méretűre zúzzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a kurkumát, elkeverjük, hogy az olaj szép sárga legyen és hozzáadjuk a karfiolszemeket. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett, kb. 10 percig pirítjuk, majd félretesszük hűlni. A koktélparadicsomot, az újhagymát, az uborkát kis kockákra vágjuk és összekeverjük a kihűlt “karfiolrizzsel”, nyakon öntjük olívaolajjal, megszórjuk friss petrezselyemmel és rányomjuk a citrom levét.

Spenótos rizottó

[caption id="attachment_12153021" align="aligncenter" width="1009"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]A serpenyőbe dobunk egy evőkanál vajat és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor elforrt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a friss spenótot, a parmezánt és a hideg vajat. Ekkor lefedjük és tálalás előtt pár percig pihentetjük. 

Ha tetszett a Ha már unod a megszokott köreteket! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept