Street food

Hagymakarikaburger

Hagymakarika burger

Hozzávalók
2 - 3 fej
nagyobb vöröshagyma vagy édes hagyma
150 g
pankómorzsa
150 g
liszt
5 db
tojás
250 g
darált marhahús
100 g
cheddar sajt
A szószhoz
50 g
ketchup
100 g
majonéz
25 g
mustár
3 löttyintésnyi
worchester szósz
50 g
apróra vágott savanyú uborka
só, bors
50 g
bacon
olaj a sütéshez

Elkészítés
A vöröshagymát 2-3 cm vastag karikákra vágjuk és szétszedjük. A bacont serpenyőben, vagy sütőben megsütjük, majd apró kockákra vágjuk.A darált marhahúst összekeverjük a sóval a borssal és a kockázott baconnel. A cheddart lereszeljük[caption id="attachment_12156541" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]Az egyes hagymakarikák aljába egy kisebb adag húst szedünk, majd jöhet bele egy kis cheddar, és még egyszer ugyanannyi hús, figyelve arra, hogy kb. addig érjen mindkét oldalon, ameddig a hagyma tart. Belenyomkodjuk, majd liszt-tojás-pankómorzsa-tojás-pankómorzsa panírt kapnak.A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat.160 fokos olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat – ne süssük magasabbon, csak ha nem szeretnénk teljesen átsütni a húst és megolvasztani a sajtot, de jelen esetben ez, szemben az általános burger-jellemzőkkel, nem kifejezetten javallott.

www.streetkitchen.hu

A hagymakarika egyik alapismérve, hogy nagyon sokat meg lehet belőle enni és egyszerűen képtelenség abbahagyni. Sajnos ez igaz erre a hagymakarika burgerre is, amit mártogatósba tunkolva a mennyországban érezhetitek magatokat, szóval süssetek le egy adagot belőle, aztán másnap irány az edzőterem!

Hozzávalók

1
2 - 3 fej
nagyobb vöröshagyma vagy édes hagyma
150 g
pankómorzsa
150 g
liszt
5 db
tojás
250 g
darált marhahús
100 g
cheddar sajt
A szószhoz
50 g
ketchup
100 g
majonéz
25 g
mustár
3 löttyintésnyi
worchester szósz
50 g
apróra vágott savanyú uborka
só, bors
50 g
bacon
olaj a sütéshez
A vöröshagymát 2-3 cm vastag karikákra vágjuk és szétszedjük. A bacont serpenyőben, vagy sütőben megsütjük, majd apró kockákra vágjuk.A darált marhahúst összekeverjük a sóval a borssal és a kockázott baconnel. A cheddart lereszeljük[caption id="attachment_12156541" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]Az egyes hagymakarikák aljába egy kisebb adag húst szedünk, majd jöhet bele egy kis cheddar, és még egyszer ugyanannyi hús, figyelve arra, hogy kb. addig érjen mindkét oldalon, ameddig a hagyma tart. Belenyomkodjuk, majd liszt-tojás-pankómorzsa-tojás-pankómorzsa panírt kapnak.A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat.160 fokos olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat – ne süssük magasabbon, csak ha nem szeretnénk teljesen átsütni a húst és megolvasztani a sajtot, de jelen esetben ez, szemben az általános burger-jellemzőkkel, nem kifejezetten javallott.

Ha tetszett a Hagymakarika burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept