Egyszerű levesek

Hagyományostojásleves

Hagyományos tojásleves
Hagyományos tojásleves

Hozzávalók
40 ml
étolaj
1 ek
finomliszt
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
1 tk
őrölt kömény
1 tk
fűszerpaprika
6 db
babérlevél
1 ek
10%-os ecet
6 db
tojás

Elkészítés
  1. A hagyományos tojásleves első lépéseként olajat forrósítunk egy lábasban és zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet.

  2. Mehet rá a finomra vágott vöröshagyma, az őrölt kömény és a fűszerpaprika. Felöntjük 2 l vízzel, beletesszük a babérlevelet, sózzuk és felforraljuk.

  3. Ízlés szerint savanyítjuk az ecettel, majd hozzáöntünk 2 db pici sóval elkevert tojást.

  4. A maradék tojásokat egyesével felütjük és egy tálból óvatosan a levesbe csúsztatjuk, mintha buggyantott tojást készítenénk. Amikor újra felforrt a leves, már tálalhatjuk is. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Menzás kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha tojásos fogásokra gondolok, a tojásleves az elsők között jut eszembe – hiszen egy meghatározó retró étel, amit a menzán is gyakran készítettek.

Ez a tojásleves sokunk számára a nosztalgiázós hétköznapokon is a konyha egyik örök klasszikusa – egyszerű, ízes, és villámgyorsan kész van. A recept könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, amelyek igazi otthonos ízt kölcsönöznek a levesnek. Ettől az ember biztosan melegséget érez majd a lelkében (és a gyomrában is).

Hozzávalók

4 főre
40 ml
étolaj
1 ek
finomliszt
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
1 tk
őrölt kömény
1 tk
fűszerpaprika
6 db
babérlevél
1 ek
10%-os ecet
6 db
tojás

Elkészítés

  1. A hagyományos tojásleves első lépéseként olajat forrósítunk egy lábasban és zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet.

  2. Mehet rá a finomra vágott vöröshagyma, az őrölt kömény és a fűszerpaprika. Felöntjük 2 l vízzel, beletesszük a babérlevelet, sózzuk és felforraljuk.

  3. Ízlés szerint savanyítjuk az ecettel, majd hozzáöntünk 2 db pici sóval elkevert tojást.

  4. A maradék tojásokat egyesével felütjük és egy tálból óvatosan a levesbe csúsztatjuk, mintha buggyantott tojást készítenénk. Amikor újra felforrt a leves, már tálalhatjuk is. 

hagyomanyos-tojasleves
Hagyományos tojásleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Lajos nem állt meg a tojáslevesnél, egy egész menüt készített, ami a tojás köré épül. Az ezerarcú alapanyagból nemcsak egy krémet dobott össze, hanem az édesszájúakra is gondolt egy desszert képében.

Érdemes mindhárom receptet kipróbálni, simán megállják a helyüket egymás után fogyasztva is:

Lajos-féle tojáskrém

Citrusos stíriai metélt 

Ha tetszett a hagyományos tojásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése