Street Kitchen

Hajdinásvargányaleves

Hajdinás vargányaleves

Hozzávalók
150 g
hajdina
1 fej
vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olaj vagy zsír
2 tk
pirospaprika
1 db
3 szál
sárgarépa
3 szál
fehérrépa
1 db
zeller (kicsi)
2 db
babérlevél
só, bors
3 tk
tárkony
1 tk
lestyán
300 g
vargánya
1 kis csokor
petrezselyem
tejföl

Elkészítés
A hajdinát beáztatjuk hideg vízbe 4 órára, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk a zsiradékon, felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a pirospaprikával és rádobjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát. 5-10 percig főzzük, és hozzáadjuk  a felkockázott leveszöldséget is.
Felöntjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a tárkonyt, a lestyánt, és a szeletelt vargányát. 10 percig főzzük, majd beleöntjük a beáztatott hajdinát, és vele együtt is főzzük még 15 percet. Beleszórjuk a felaprított petrezselymet, ezzel már csak 1-2 percig forraljuk. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha egy kicsit különlegesebb levesre vágytok a hűvös időben, akkor próbáljátok ki ezt a levest, tuti, hogy jól fog esni a főétel előtt.

Hozzávalók

4 - 6 főre
150 g
hajdina
1 fej
vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olaj vagy zsír
2 tk
pirospaprika
1 db
3 szál
sárgarépa
3 szál
fehérrépa
1 db
zeller (kicsi)
2 db
babérlevél
só, bors
3 tk
tárkony
1 tk
lestyán
300 g
vargánya
1 kis csokor
petrezselyem
tejföl
A hajdinát beáztatjuk hideg vízbe 4 órára, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk a zsiradékon, felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a pirospaprikával és rádobjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát. 5-10 percig főzzük, és hozzáadjuk  a felkockázott leveszöldséget is.
Felöntjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a tárkonyt, a lestyánt, és a szeletelt vargányát. 10 percig főzzük, majd beleöntjük a beáztatott hajdinát, és vele együtt is főzzük még 15 percet. Beleszórjuk a felaprított petrezselymet, ezzel már csak 1-2 percig forraljuk. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Ha tetszett a Hajdinás vargányaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept