Szendvics

Hamburgerházilag

Hamburger házilag

Hozzávalók
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
600 g
darált marhahús
só, bors
3 ek
ketchup
2 ek
majonéz
2 ek
mustár
2 ek
csemegeuborka-lé
2 db
paradicsom
(120 g/db)
6 db
csemegeuborka
(6-7 cm-es)
200 g
jégsaláta
4 db
bolti briósbuci

Elkészítés

A hamburger házilag is elkészíthető, és legalább annyira finom, mint egy burgerezőben. A karamellizált hagymához egy serpenyőben olajat hevítünk és közepes hőmérsékleten megdinszteljük rajta a vékony cikkekre vágott vöröshagymát. Addig pirítjuk, amíg szép aranybarna színt kap és puha lesz, aztán félretesszük.

A darált húst 4 egyenlő részre osztjuk és golyóvá formázzuk mindegyik adagot. Az előzőleg használt serpenyőbe helyezzük a húsgombócokat, egy spakli segítségével mindegyiket lenyomjuk egy lapos kör alakú pogácsává, majd sózzuk, borsozzuk és oldalanként 2 percig sütjük magas hőfokon. 

A ketchupot kikeverjük a majonézzel, a mustárral és a csemegeuborka-lével. Vékonyan felkarikázzuk a paradicsomot és csemegeuborkát, a jégsalátát pedig vékony csíkokra vágjuk.

A serpenyőben lepirítjuk a félbevágott bucik vágott felét. A buci alját megkenjük a szósszal, erre mehet a jégsali, a hamburgerhús, paradicsom, karamellizált hagyma és csemegeubi, majd a buci teteje, amit szintén megkenünk a szósszal.

hamburger-hazilag
Hamburger házilag (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

www.streetkitchen.hu

Egy szimpla, de annál fullosabb házi burger, amit egy kis karamellizált hagymával extráztam meg, szigorúan csak az íze kedvéért.

Hozzávalók

4 darabhoz
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
600 g
darált marhahús
só, bors
3 ek
ketchup
2 ek
majonéz
2 ek
mustár
2 ek
csemegeuborka-lé
2 db
paradicsom
(120 g/db)
6 db
csemegeuborka
(6-7 cm-es)
200 g
jégsaláta
4 db
bolti briósbuci

A hamburger házilag is elkészíthető, és legalább annyira finom, mint egy burgerezőben. A karamellizált hagymához egy serpenyőben olajat hevítünk és közepes hőmérsékleten megdinszteljük rajta a vékony cikkekre vágott vöröshagymát. Addig pirítjuk, amíg szép aranybarna színt kap és puha lesz, aztán félretesszük.

A darált húst 4 egyenlő részre osztjuk és golyóvá formázzuk mindegyik adagot. Az előzőleg használt serpenyőbe helyezzük a húsgombócokat, egy spakli segítségével mindegyiket lenyomjuk egy lapos kör alakú pogácsává, majd sózzuk, borsozzuk és oldalanként 2 percig sütjük magas hőfokon. 

A ketchupot kikeverjük a majonézzel, a mustárral és a csemegeuborka-lével. Vékonyan felkarikázzuk a paradicsomot és csemegeuborkát, a jégsalátát pedig vékony csíkokra vágjuk.

A serpenyőben lepirítjuk a félbevágott bucik vágott felét. A buci alját megkenjük a szósszal, erre mehet a jégsali, a hamburgerhús, paradicsom, karamellizált hagyma és csemegeubi, majd a buci teteje, amit szintén megkenünk a szósszal.

hamburger-hazilag
Hamburger házilag (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a Hamburger házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept