Pékség

Hamburgerbuciházilag

Hamburgerbuci házilag

Hozzávalók
A bucitésztához
60 g
natúr joghurt
100 ml
langyos tej
40 g
kristálycukor
15 g
friss élesztő
1 db
tojás
350 g
finomliszt
6 g
40 g
lágy vaj
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
fehér szezámmag

Elkészítés
  1. A bucihoz a dagasztógép üstjébe mérjük a joghurtot, a tejet, a cukrot és a morzsolt élesztőt, és addig keverjük a géppel, amíg fel nem oldódik benne az élesztő.

  2. Majd hozzáadjuk a tojást, az átszitált lisztet, a sót, és 10 percig dagasztjuk a tésztát.

  3. A végén hozzáadjuk a vajat és további 10 percig dagasztjuk, míg az edény falától elváló, ruganyos tésztát kapunk. 

  4. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt. 

  5. Ha szépen megkelt, akkor kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 6 darab egyenlő részre osztjuk és kis labdákat formázunk belőlük. 

  6. Zsírpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, egymástól 5 cm távolságot tartva, és kicsit kilapítjuk a gombócokat. Lefedve újabb 30 perc kelesztés következik. 

  7. Ha nagyságrendileg duplájára keltek a bucik, akkor lekenjük őket felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal, majd betesszük sülni a 185 fokra előmelegített sütőbe 15-20 perce. 

  8. Sütőrácsra szedjük a megsült bucikat és szoba-hőmérsékletűre hűtjük. 

www.streetkitchen.hu

Ha még nem lenne tuti befutó recepted egy hambibucihoz, egy tapodtat se tovább! Mentsd el, süsd meg, és így lesz kerek a házi hamburger!

A hamburgebuci házilag elkészítve a legfinomabb, lássunk is neki!

Hozzávalók

6 darab hamburgerzsemléhez
A bucitésztához
60 g
natúr joghurt
100 ml
langyos tej
40 g
kristálycukor
15 g
friss élesztő
1 db
tojás
350 g
finomliszt
6 g
40 g
lágy vaj
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
fehér szezámmag

Elkészítés

  1. A bucihoz a dagasztógép üstjébe mérjük a joghurtot, a tejet, a cukrot és a morzsolt élesztőt, és addig keverjük a géppel, amíg fel nem oldódik benne az élesztő.

  2. Majd hozzáadjuk a tojást, az átszitált lisztet, a sót, és 10 percig dagasztjuk a tésztát.

  3. A végén hozzáadjuk a vajat és további 10 percig dagasztjuk, míg az edény falától elváló, ruganyos tésztát kapunk. 

  4. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt. 

  5. Ha szépen megkelt, akkor kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 6 darab egyenlő részre osztjuk és kis labdákat formázunk belőlük. 

  6. Zsírpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, egymástól 5 cm távolságot tartva, és kicsit kilapítjuk a gombócokat. Lefedve újabb 30 perc kelesztés következik. 

  7. Ha nagyságrendileg duplájára keltek a bucik, akkor lekenjük őket felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal, majd betesszük sülni a 185 fokra előmelegített sütőbe 15-20 perce. 

  8. Sütőrácsra szedjük a megsült bucikat és szoba-hőmérsékletűre hűtjük. 

Hamburgerbuci házilag rácson
Hamburgerbuci házilag (Fotó: Street Kitchen)

A hamburgerbuci házilag a legfinomabb, de az a helyzet, hogy ennél az egy receptnél képtelenség megállni! Rengeteg házilag készült péksüti receptünk van, és nem vagyunk restek megosztani veletek!

Álompuha vajas kifli

Császárzsemle házilag

Sajtos zsemle

Ha tetszett a Hamburgerbuci házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept