A bucihoz a dagasztógép üstjébe mérjük a joghurtot, a tejet, a cukrot és a morzsolt élesztőt, és addig keverjük a géppel, amíg fel nem oldódik benne az élesztő.
Majd hozzáadjuk a tojást, az átszitált lisztet, a sót, és 10 percig dagasztjuk a tésztát.
A végén hozzáadjuk a vajat és további 10 percig dagasztjuk, míg az edény falától elváló, ruganyos tésztát kapunk.
Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
Ha szépen megkelt, akkor kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 6 darab egyenlő részre osztjuk és kis labdákat formázunk belőlük.
Zsírpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, egymástól 5 cm távolságot tartva, és kicsit kilapítjuk a gombócokat. Lefedve újabb 30 perc kelesztés következik.
Ha nagyságrendileg duplájára keltek a bucik, akkor lekenjük őket felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal, majd betesszük sülni a 185 fokra előmelegített sütőbe 15-20 perce.
Sütőrácsra szedjük a megsült bucikat és szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
Hamburgerbuciházilag
Ha még nem lenne tuti befutó recepted egy hambibucihoz, egy tapodtat se tovább! Mentsd el, süsd meg, és így lesz kerek a házi hamburger!
A hamburgebuci házilag elkészítve a legfinomabb, lássunk is neki!
Hozzávalók
A bucitésztához
A tetejére
Elkészítés
A bucihoz a dagasztógép üstjébe mérjük a joghurtot, a tejet, a cukrot és a morzsolt élesztőt, és addig keverjük a géppel, amíg fel nem oldódik benne az élesztő.
Majd hozzáadjuk a tojást, az átszitált lisztet, a sót, és 10 percig dagasztjuk a tésztát.
A végén hozzáadjuk a vajat és további 10 percig dagasztjuk, míg az edény falától elváló, ruganyos tésztát kapunk.
Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
Ha szépen megkelt, akkor kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 6 darab egyenlő részre osztjuk és kis labdákat formázunk belőlük.
Zsírpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, egymástól 5 cm távolságot tartva, és kicsit kilapítjuk a gombócokat. Lefedve újabb 30 perc kelesztés következik.
Ha nagyságrendileg duplájára keltek a bucik, akkor lekenjük őket felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal, majd betesszük sülni a 185 fokra előmelegített sütőbe 15-20 perce.
Sütőrácsra szedjük a megsült bucikat és szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

A hamburgerbuci házilag a legfinomabb, de az a helyzet, hogy ennél az egy receptnél képtelenség megállni! Rengeteg házilag készült péksüti receptünk van, és nem vagyunk restek megosztani veletek!
Ha tetszett a Hamburgerbuci házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!