Gyors tészták

Hamiscarbonaraspagetti

Hamis carbonara spagetti
Hamis carbonara spagetti (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
400 g
spagetti
2 ek
vaj
200 g
szeletelt bacon
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
főzőtejszín
50 g
reszelt parmezán
bors
1 csipet
szerecsendió
A tálaláshoz
friss petrezselyem

Elkészítés
  1. A spagettit bő, sós vízben a csomagoláson jelzett idő szerint al dentére főzzük, majd leszűrjük, de egy kis főzővizet félreteszünk.

  2. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kockázott bacont, és közepes lángon ropogósra pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel, belekeverjük a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót is.

  4. A leszűrt tésztát a serpenyőbe tesszük, jól elkeverjük, szükség esetén egy kevés tésztafőző vízzel lazítjuk a szószt, hogy krémes állagot kapjunk. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.


www.streetkitchen.hu

Az olasz fanatikusok csukják be a szemüket, ez a recept leginkább a magyarféle olasz világot tükrözi. A milánói spagetti tejszínes változata! :D

Ez a hamis carbonara a magyar olaszos tészták legszebb hagyományait követi: tejszínes, baconös, parmezános és annyira krémes, hogy kanalazni is lehetne. Nincs benne semmi autentikus, de annál több szerethető retró fíling – a milánói tejszínes unokatestvére, amit még azok is örömmel kanalaznak, akik csak hallottak a valódi carbonaráról.

Hozzávalók

4 főre
400 g
spagetti
2 ek
vaj
200 g
szeletelt bacon
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
főzőtejszín
50 g
reszelt parmezán
bors
1 csipet
szerecsendió
A tálaláshoz
friss petrezselyem

Elkészítés

  1. A spagettit bő, sós vízben a csomagoláson jelzett idő szerint al dentére főzzük, majd leszűrjük, de egy kis főzővizet félreteszünk.

  2. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kockázott bacont, és közepes lángon ropogósra pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel, belekeverjük a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót is.

  4. A leszűrt tésztát a serpenyőbe tesszük, jól elkeverjük, szükség esetén egy kevés tésztafőző vízzel lazítjuk a szószt, hogy krémes állagot kapjunk. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.


hamis-carbonara-spagetti-4
Hamis carbonara spagetti (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: Ha a klasszikus retró, magyar “carbonara” tésztára vágyunk, akkor nyugodtan lecserélhetjük a bacont gépsonkára is.

Ez a hamis carbonara igazi nosztalgikus kaja, ami hétköznap este is simán összedobható. A szalonnás-tejszínes-parmezános szósz minden tésztát krémes ölelésbe burkol, a friss petrezselyem pedig egy kis frissességet csempész a tányérra. Klasszikus comfort food, amit néha muszáj beiktatni!

Hasonlóan ínycsiklandó krémes tészták, mint a hamis carbonara spagetti:

Citromos-krémtúrós tészta kapribogyóval

Csirke tikka masala spagetti

Kapros-ricottás ravioli újragondolt csirkepaprikás-mártásban

Ha tetszett a hamis carbonara spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése