Így készül a legjobb hamis vadas!
A hamis vadas mártásához a zsírt olvasztunk egy lábasban. Hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, egészben a fokhagymákat, a babérleveleket, megszórjuk a kristálycukorral, majd erős hőfokon kb. 4 percig pirítjuk. Ne ijedjünk meg a pörzsanyagtól. Felöntjük annyi vízzel, ami kb. kétujjnyira ellepi, majd amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen puhák nem lesznek. Ez kb. 40 perc.
Miután megfőttek a zöldségek, a babérleveleket eltávolítjuk a lábasból, és a zöldségragut egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, és az egészet krémesre zúzzuk. Belekeverjük a tejfölt, de ezt ne a turmixszal, mert a tejföl folyóssá válik tőle, hanem egy spatula segítségével. A citrom levével pedig beállítjuk a számunkra szimpatikus savas ízt. Ha hígabbra szeretnénk, egy kevés vizet adhatunk hozzá. A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a szósszal tálaljuk, amire kanalazunk még egy kis tejfölt, megszórjuk a borssal és a finomra aprított snidlinggel.

- Elkészítési idő: 60 perc