Brutális kaják

Hamisvadas

Hamis vadas

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/ fej)
3 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 db
zellergumó
(450 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
2 ek
kristálycukor
só, bors
1 ek
mustár
175 g
tejföl
0.5 db
citrom leve
A tálaláshoz
360 g
spagetti
175 g
tejföl
bors
1 csokor
friss snidling

Elkészítés

Így készül a legjobb hamis vadas!

A hamis vadas mártásához a zsírt olvasztunk egy lábasban. Hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, egészben a fokhagymákat, a babérleveleket, megszórjuk a kristálycukorral, majd erős hőfokon kb. 4 percig pirítjuk. Ne ijedjünk meg a pörzsanyagtól. Felöntjük annyi vízzel, ami kb. kétujjnyira ellepi, majd amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen puhák nem lesznek. Ez kb. 40 perc.

Miután megfőttek a zöldségek, a babérleveleket eltávolítjuk a lábasból, és a zöldségragut egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, és az egészet krémesre zúzzuk. Belekeverjük a tejfölt, de ezt ne a turmixszal, mert a tejföl folyóssá válik tőle, hanem egy spatula segítségével. A citrom levével pedig beállítjuk a számunkra szimpatikus savas ízt. Ha hígabbra szeretnénk, egy kevés vizet adhatunk hozzá. A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a szósszal tálaljuk, amire kanalazunk még egy kis tejfölt, megszórjuk a borssal és a finomra aprított snidlinggel.   

Hamis vadas tejföllel
Hamis vadas (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha a hamis vadas receptjén túl is kedved támadt a villantós, de megúszós kajákhoz, akkor jó helyen jársz! Itt van még három olyan húsos recept, amivel nem lesz sok macera, mégis nagyon korrekt étel kerül majd az asztalra!

Kölesfelfújt körteraguval

Káposztás tócsni

Káposztás tészta lasagne kacsával

www.streetkitchen.hu

A vadas egy nagyon megosztó étel. Én azok táborát erősítem, akik imádják. Oké-oké, én is tudom, hogy hússal az igazi, de ha nincs annyi időnk, és mégis megkívántuk a vadas jellegzetes édeskés, mégis savanykás ízét, akkor ez a hamis vadas egy jó megoldás lehet.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/ fej)
3 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 db
zellergumó
(450 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
2 ek
kristálycukor
só, bors
1 ek
mustár
175 g
tejföl
0.5 db
citrom leve
A tálaláshoz
360 g
spagetti
175 g
tejföl
bors
1 csokor
friss snidling

Így készül a legjobb hamis vadas!

A hamis vadas mártásához a zsírt olvasztunk egy lábasban. Hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, egészben a fokhagymákat, a babérleveleket, megszórjuk a kristálycukorral, majd erős hőfokon kb. 4 percig pirítjuk. Ne ijedjünk meg a pörzsanyagtól. Felöntjük annyi vízzel, ami kb. kétujjnyira ellepi, majd amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen puhák nem lesznek. Ez kb. 40 perc.

Miután megfőttek a zöldségek, a babérleveleket eltávolítjuk a lábasból, és a zöldségragut egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, és az egészet krémesre zúzzuk. Belekeverjük a tejfölt, de ezt ne a turmixszal, mert a tejföl folyóssá válik tőle, hanem egy spatula segítségével. A citrom levével pedig beállítjuk a számunkra szimpatikus savas ízt. Ha hígabbra szeretnénk, egy kevés vizet adhatunk hozzá. A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a szósszal tálaljuk, amire kanalazunk még egy kis tejfölt, megszórjuk a borssal és a finomra aprított snidlinggel.   

Hamis vadas tejföllel
Hamis vadas (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha a hamis vadas receptjén túl is kedved támadt a villantós, de megúszós kajákhoz, akkor jó helyen jársz! Itt van még három olyan húsos recept, amivel nem lesz sok macera, mégis nagyon korrekt étel kerül majd az asztalra!

Kölesfelfújt körteraguval

Káposztás tócsni

Káposztás tészta lasagne kacsával

Ha tetszett a hamis vadas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept