Street food

Háromszupermeccsnézőssnack

Három szuper meccsnézős snack

Hozzávalók
A húsgolyókhoz
500 g
darált marhahús
50 g
panko morzsa
1 db
tojás
2 szál
újhagyma apróra vágva
só, bors
A szószhoz
150 g
szójaszósz
50 ml
mirin
120 g
barna cukor
1 ek
fokhagymapor
1 ek
őrölt gyömbér
2 ek
keményítő
2 ek
olaj a sütéshez
Avokádó fries
4 db
avokádó
200 g
rizsliszt
olaj sütéshez
A szószhoz
100 g
tejföl
50 g
majonéz
1 kis csokor
koriander felaprítva
0.5 db
lime kifacsart leve
1 gerezd
fokhagyma átnyomva
só, bors
Tepsis hot dog
4 db
hot dog kifli
4 szál
bécsi virsli
8 szelet
bacon
100 g
reszelt cheddar sajt
A szószhoz
100 g
majonéz
50 g
ketchup
50 g
mustár
1 ek
worcester szósz
A feltéthez
1 fej
lilahagyma
100 g
savanyú uborka
1 tk
kurkuma
1 ek
barna cukor
2 ek
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

Teriyaki meatballs

A húsgolyók összetevőit alaposan összegyúrjuk és félretesszük pihenni. A szósz összetevőit (a keményítő kivételével) egy lábosban alacsony lángon összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük egy kevés vízben, a lábosba öntjük, és magasabb lángon fél perc alatt besűrítjük a szószt. A húsból nedves kézzel 30-40 grammos golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon elkezdjük kisütni a golyókat. Az első fordítás után a tetejüket egy ecset segítségével bekenjük a Teriyaki mázzal, és a további fordítások után is így teszünk. Olyan 8-10 perc alatt el is készül, tálalásnál mindbe egy fogpiszkálót szúrunk, és készen is vagyunk.

Avokádó fries

A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.A nem túl puha, de azért nem éretlen avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, lehúzzuk a héját és vékonyra szeleteljük. Megforgatjuk a rizslisztben, és 160-170 fokos olajban 3-5 perc alatt kisütjük az avokádóhasábokat, majd papírtörlővel bélelt tányérra szedjük és leitatjuk róluk a fölösleges olajat. A korianderes szósszal tálaljuk.

Tepsis hot dog

A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.A feltéthez apróra kockázzuk a lilahagymát és az uborkát, majd alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.
A kifliket kettévágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A kiflik belsejét meghintjük a reszelt sajttal, és az alsó oldalukra tesszük a baconbe tekert virsliket. 190-200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a bacon elkezd sülni (ez esetben nem a ropogósság a cél, csak kicsit megizzasztjuk).A megpirult kiflik tetejének belsejét megkenjük a szósszal, és a virsliket gazdagon megpakoljuk a feltéttel, majd összecsukjuk a hot dogokat és fogpiszkálóval rögzítjük.

www.streetkitchen.hu

Nemsokára itt van az amerikaifoci-rajongók éves miséje: a Super Bowl, melyre mi is készültünk nektek, rögtön három meccsnézős recepttel.

Hozzávalók

4 személyre
A húsgolyókhoz
500 g
darált marhahús
50 g
panko morzsa
1 db
tojás
2 szál
újhagyma apróra vágva
só, bors
A szószhoz
150 g
szójaszósz
50 ml
mirin
120 g
barna cukor
1 ek
fokhagymapor
1 ek
őrölt gyömbér
2 ek
keményítő
2 ek
olaj a sütéshez
Avokádó fries
4 db
avokádó
200 g
rizsliszt
olaj sütéshez
A szószhoz
100 g
tejföl
50 g
majonéz
1 kis csokor
koriander felaprítva
0.5 db
lime kifacsart leve
1 gerezd
fokhagyma átnyomva
só, bors
Tepsis hot dog
4 db
hot dog kifli
4 szál
bécsi virsli
8 szelet
bacon
100 g
reszelt cheddar sajt
A szószhoz
100 g
majonéz
50 g
ketchup
50 g
mustár
1 ek
worcester szósz
A feltéthez
1 fej
lilahagyma
100 g
savanyú uborka
1 tk
kurkuma
1 ek
barna cukor
2 ek
olívaolaj
só, bors

Teriyaki meatballs

A húsgolyók összetevőit alaposan összegyúrjuk és félretesszük pihenni. A szósz összetevőit (a keményítő kivételével) egy lábosban alacsony lángon összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük egy kevés vízben, a lábosba öntjük, és magasabb lángon fél perc alatt besűrítjük a szószt. A húsból nedves kézzel 30-40 grammos golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon elkezdjük kisütni a golyókat. Az első fordítás után a tetejüket egy ecset segítségével bekenjük a Teriyaki mázzal, és a további fordítások után is így teszünk. Olyan 8-10 perc alatt el is készül, tálalásnál mindbe egy fogpiszkálót szúrunk, és készen is vagyunk.

Avokádó fries

A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.A nem túl puha, de azért nem éretlen avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, lehúzzuk a héját és vékonyra szeleteljük. Megforgatjuk a rizslisztben, és 160-170 fokos olajban 3-5 perc alatt kisütjük az avokádóhasábokat, majd papírtörlővel bélelt tányérra szedjük és leitatjuk róluk a fölösleges olajat. A korianderes szósszal tálaljuk.

Tepsis hot dog

A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.A feltéthez apróra kockázzuk a lilahagymát és az uborkát, majd alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.
A kifliket kettévágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A kiflik belsejét meghintjük a reszelt sajttal, és az alsó oldalukra tesszük a baconbe tekert virsliket. 190-200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a bacon elkezd sülni (ez esetben nem a ropogósság a cél, csak kicsit megizzasztjuk).A megpirult kiflik tetejének belsejét megkenjük a szósszal, és a virsliket gazdagon megpakoljuk a feltéttel, majd összecsukjuk a hot dogokat és fogpiszkálóval rögzítjük.

Ha tetszett a Három szuper meccsnézős snack receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept