Street food

Házifeketeburritocsirkével,feketemajonézzel

Házi fekete burrito csirkével, fekete majonézzel

Hozzávalók
A tortillalaphoz
200 ml
forró víz
10 g
folyékony, fekete ételfesték
2 tk
200 g
liszt
200 g
kenyérliszt
2 ek
olaj
A csirkéhez
400 g
csirkemell
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 tk
füstölt paprika
1 tk
fokhagymapor
0.5 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt kömény
1 db
lime leve
Az összeállításhoz
5 szelet
bacon
0.5 fej
jégsaláta
2 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
kígyóuborka
100 g
fekete fokhagymás majonéz

Elkészítés

A fekete burrito elkészítéséhez a tortillalapot érdemes dagasztógépben kikeverni, mert a forró víztől lesz rugalmas és hajtható a tészta. A keverőtálban a vízben feloldjuk a színezéket, a sót és hozzáadjuk a liszteket, az olajat. 6-7 perc keverés után egy rugalmas tésztát kell kapnunk, amit becsomagolunk és hűtőbe teszünk fél órára.

Ha letelt az idő, kivesszük, 6 gombócot készítünk, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastag kör alakúra és száraz serpenyőben oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig letakarva tároljuk. 

A húshoz a fűszereket összekeverjük az olajjal és a lime levével. A csirkét kisebb kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba.

A bacont hideg serpenyőben kezdjük el lepirítani. Ha már ropogós, kiszedjük és a visszamaradt zsíron készre sütjük a csirkét. A paradicsomot, uborkát és salátát vékonyra szeleteljük.

Összeállításnál a tortilla aljára rakunk egy kis majonézt, erre jöhet a saláta, még egy kis majonéz, a csirke, a bacon és a maradék zöldségek. Feltekerjük és már ehetjük is. Nyugiiii, nem fog a festék! 😀

Házi fekete burrito csirkével, fekete majonézzel
Házi fekete burrito csirkével, fekete majonézzel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 90 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha egy kis izgalmat szeretnétek vinni a hétköznapi receptekbe, illetve tartjátok a halloweent, akkor ezzel nagyot tudtok villantani.

Hozzávalók

6 tortillához
A tortillalaphoz
200 ml
forró víz
10 g
folyékony, fekete ételfesték
2 tk
200 g
liszt
200 g
kenyérliszt
2 ek
olaj
A csirkéhez
400 g
csirkemell
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 tk
füstölt paprika
1 tk
fokhagymapor
0.5 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt kömény
1 db
lime leve
Az összeállításhoz
5 szelet
bacon
0.5 fej
jégsaláta
2 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
kígyóuborka
100 g
fekete fokhagymás majonéz

A fekete burrito elkészítéséhez a tortillalapot érdemes dagasztógépben kikeverni, mert a forró víztől lesz rugalmas és hajtható a tészta. A keverőtálban a vízben feloldjuk a színezéket, a sót és hozzáadjuk a liszteket, az olajat. 6-7 perc keverés után egy rugalmas tésztát kell kapnunk, amit becsomagolunk és hűtőbe teszünk fél órára.

Ha letelt az idő, kivesszük, 6 gombócot készítünk, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastag kör alakúra és száraz serpenyőben oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig letakarva tároljuk. 

A húshoz a fűszereket összekeverjük az olajjal és a lime levével. A csirkét kisebb kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba.

A bacont hideg serpenyőben kezdjük el lepirítani. Ha már ropogós, kiszedjük és a visszamaradt zsíron készre sütjük a csirkét. A paradicsomot, uborkát és salátát vékonyra szeleteljük.

Összeállításnál a tortilla aljára rakunk egy kis majonézt, erre jöhet a saláta, még egy kis majonéz, a csirke, a bacon és a maradék zöldségek. Feltekerjük és már ehetjük is. Nyugiiii, nem fog a festék! 😀

Házi fekete burrito csirkével, fekete majonézzel
Házi fekete burrito csirkével, fekete majonézzel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 90 perc

Ha tetszett a Házi fekete burrito csirkével, fekete majonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept