A fekete burrito elkészítéséhez a tortillalapot érdemes dagasztógépben kikeverni, mert a forró víztől lesz rugalmas és hajtható a tészta. A keverőtálban a vízben feloldjuk a színezéket, a sót és hozzáadjuk a liszteket, az olajat. 6-7 perc keverés után egy rugalmas tésztát kell kapnunk, amit becsomagolunk és hűtőbe teszünk fél órára.
Ha letelt az idő, kivesszük, 6 gombócot készítünk, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastag kör alakúra és száraz serpenyőben oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig letakarva tároljuk.
A húshoz a fűszereket összekeverjük az olajjal és a lime levével. A csirkét kisebb kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba.
A bacont hideg serpenyőben kezdjük el lepirítani. Ha már ropogós, kiszedjük és a visszamaradt zsíron készre sütjük a csirkét. A paradicsomot, uborkát és salátát vékonyra szeleteljük.
Összeállításnál a tortilla aljára rakunk egy kis majonézt, erre jöhet a saláta, még egy kis majonéz, a csirke, a bacon és a maradék zöldségek. Feltekerjük és már ehetjük is. Nyugiiii, nem fog a festék! 😀

Elkészítési idő: 90 perc