Atökéletesházimajonézreceptje+3majonéz-alapúmártás
Figyelem, konyhai alapismeretek következnek! Csak, hogy soha többé ne okozzon gondot, hogy hogyan készül a tökéletes házi majonéz és ebből a legtutibb változatok: a csilis fokhagymás, a tartár mártás és a remoulade. Azt most rátok bízzuk, hogy melyiket mihez fogyasztjátok, pedig higyjétek el, vannak ötleteink!
Hozzávalók
Majonéz
Fokhagymás csilis majonéz
Tartár mártás
Remoulade mártás
A tökéletes házi majonéz recept:
A házi majonéz recept első lépéseként a tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt.

Fokhagymás csilis majonéz
A fokhagymát mozsárban, durva szemű sóval pépesre zúzzuk. Kikeverjük 4-5 evőkanál majonézzel és teszünk bele csilit, ízlés szerint. Habverővel alaposan kikeverjük.

Tartár mártás
A hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül megszórjuk finomra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel.

Remoulade mártás:
A csemegeuborkát, petrezselmet és a hagymát késes robotgépben durvára aprítjuk. Keverőtálba tesszük és összedolgozzuk a tejföllel és a majonézzel, vágül hozzáadjuk a kapribogyót és a citrom levét. Sóval,borssal ízesítjük.


Ha tetszett a tökéletes házi majonéz receptje + 3 majonéz-alapú mártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



