Egy jó kis vaníliasodó-recept sosem hiányozhat. Pikk-pakk össze lehet dobni egy aranygaluska, palacsinta vagy gyakorlatilag bármi mellé.
Hozzávalók
400 ml-hez
4 db
tojássárgája
40 g
porcukor
1 csipet
só
1 tk
vaníliakivonat
100 ml
tej
200 ml
habtejszín
A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal, majd csomómentesre keverjük a tejjel és a tejszínnel.
Közepes lángon, állandó keverés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni, de akár melegen is tálalhatjuk a kedvenc édességünk mellé.
Ha tetszett a házi vaníliasodó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!