A karajszeleteket kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, az olajon oldalanként 2 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből.
A szalonnát felcsíkozzuk és ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani, majd amikor már félig kipirult, rádobjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát, és 1 perc után a paradicsompürét is.
Átpirítjuk és rádobjuk a felkockázott csülköt, kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 500 ml vízzel, és lefedve puhára pároljuk.
Amikor a csülök megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát és a felaprított petrezselymet, és fedő nélkül szaftosra pároljuk a ragut.
Az összeállításhoz a zsemléket kicsit megmelegítjük a sütőben. Kettévágjuk, az aljába teszünk egy szelet karajt, erre egy jó adag csülkös ragut és pár levél salátát, majd jöhet a buci teteje.
Húsimádócsülköshentesburger
Ha igazi férfias kajára vágysz, ami után garantáltan le kell dőlnöd, ez a burger neked való!
A szaftos karaj, a magyaros csülökragu és a ropogós csemegeubi tökéletes triót alkotnak, míg a kolozsvári szalonna és a retró buci elhozza a hentespult legszebb emlékeit. Kicsit több idő kell hozzá, de minden falatja kárpótol majd – és a legjobb: nem kell hozzá grill, csak egy jó serpenyőőőő!
Hozzávalók
Az összeállításhoz
Elkészítés
A karajszeleteket kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, az olajon oldalanként 2 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből.
A szalonnát felcsíkozzuk és ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani, majd amikor már félig kipirult, rádobjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát, és 1 perc után a paradicsompürét is.
Átpirítjuk és rádobjuk a felkockázott csülköt, kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 500 ml vízzel, és lefedve puhára pároljuk.
Amikor a csülök megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát és a felaprított petrezselymet, és fedő nélkül szaftosra pároljuk a ragut.
Az összeállításhoz a zsemléket kicsit megmelegítjük a sütőben. Kettévágjuk, az aljába teszünk egy szelet karajt, erre egy jó adag csülkös ragut és pár levél salátát, majd jöhet a buci teteje.

Ez a csülkös hentes burger nem viccel: tartalmas, szaftos, és minden harapásban ott van a magyar húsimádat esszenciája. Ha vendégeket vársz vagy csak le akarod nyűgözni a családot egy extra hétvégi kajával, ez telitalálat. Kínáld hasábburgonyával vagy egy friss káposztasalátával, és máris kész a gourmet hentesmenü otthonra szabva. :)
Ha bejön ez a masszív húsos kombó, mutatunk még pár receptet, amit egy húsimádó sem hagyhat ki!
Ha tetszett a húsimádó csülkös hentes burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!