Street food

Húsimádócsülköshentesburger

Húsimádó csülkös hentes burger
husimado-csulkos-hentes-burger

Hozzávalók
4 szelet
karaj
(120 g/szelet)
bors
2 ek
étolaj
100 g
kolozsvári szalonna
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 tk
paradicsompüré
600 g
csülök
(magyaros pácolt)
500 ml
víz
150 g
csemegeuborka
1 csokor
petrezselyem
Az összeállításhoz
4 db
retró hamburgerzsemle
0.25 fej
jégsaláta

Elkészítés
  1. A karajszeleteket kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, az olajon oldalanként 2 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. 

  2. A szalonnát felcsíkozzuk és ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani, majd amikor már félig kipirult, rádobjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát, és 1 perc után a paradicsompürét is.

  3. Átpirítjuk és rádobjuk a felkockázott csülköt, kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 500 ml vízzel, és lefedve puhára pároljuk.

  4. Amikor a csülök megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát és a felaprított petrezselymet, és fedő nélkül szaftosra pároljuk a ragut.

  5. Az összeállításhoz a zsemléket kicsit megmelegítjük a sütőben. Kettévágjuk, az aljába teszünk egy szelet karajt, erre egy jó adag csülkös ragut és pár levél salátát, majd jöhet a buci teteje. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha igazi férfias kajára vágysz, ami után garantáltan le kell dőlnöd, ez a burger neked való!

Hozzávalók

4 fő részére
4 szelet
karaj
(120 g/szelet)
bors
2 ek
étolaj
100 g
kolozsvári szalonna
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 tk
paradicsompüré
600 g
csülök
(magyaros pácolt)
500 ml
víz
150 g
csemegeuborka
1 csokor
petrezselyem
Az összeállításhoz
4 db
retró hamburgerzsemle
0.25 fej
jégsaláta

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, az olajon oldalanként 2 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. 

  2. A szalonnát felcsíkozzuk és ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani, majd amikor már félig kipirult, rádobjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát, és 1 perc után a paradicsompürét is.

  3. Átpirítjuk és rádobjuk a felkockázott csülköt, kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 500 ml vízzel, és lefedve puhára pároljuk.

  4. Amikor a csülök megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát és a felaprított petrezselymet, és fedő nélkül szaftosra pároljuk a ragut.

  5. Az összeállításhoz a zsemléket kicsit megmelegítjük a sütőben. Kettévágjuk, az aljába teszünk egy szelet karajt, erre egy jó adag csülkös ragut és pár levél salátát, majd jöhet a buci teteje. 

husimado-csulkos-hentes-burger-5
Húsimádó csülkös hentes burger (Fotó: Street Kitchen)

Ez a csülkös hentes burger nem viccel: tartalmas, szaftos, és minden harapásban ott van a magyar húsimádat esszenciája. Ha vendégeket vársz vagy csak le akarod nyűgözni a családot egy extra hétvégi kajával, ez telitalálat. Kínáld hasábburgonyával vagy egy friss káposztasalátával, és máris kész a gourmet hentesmenü otthonra szabva. :)

Ha bejön ez a masszív húsos kombó, mutatunk még pár receptet, amit egy húsimádó sem hagyhat ki!

PB&J burger

Triplaszintes burger

Mega Bacon Burger

Ha tetszett a húsimádó csülkös hentes burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése