Szendvics

PB&Jburger

PB&J burger

Hozzávalók
4 szelet
bacon
400 g
darált marhahús
1 tk
chipotle chilipehely
1 ek
étolaj
2 szelet
cheddar sajt
2 db
hamburgerbuci
3 ek
mogyoróvaj
3 ek
áfonyalekvár
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 tk
pirított hagyma

Elkészítés

Így készül a PB&J burger.

A bacont hideg serpenyőben kezdve, közepes lángon lepirítjuk, a serpenyőt és a zsírt pedig félrerakjuk, hogy várjon picit a hamburgerhúsokra.

A húsból 2 db, ujjnyi vastag pogácsát formázunk, hintünk rá egy kevés sót és chipotle chilipelyhet, aztán szintén közepes lángon lepirítjuk a baconből kiolvadt zsír és olaj keverékén, oldalanként 2-3 perc alatt. Végül rátesszük a cheddart, lefedjük és kb. fél perc alatt ráolvasztjuk.

A hamburgerbucikat kettényessük és forró serpenyőben lepirítjuk őket a hússütés után visszamaradt zsíron. A bucik alját megkenjük egy kevés mogyoróvajjal, a tetejüket pedig áfonyalekvárral. Az aljakra helyezzük a húsokat, arra jöhet a pirított bacon, teszünk rá szeletekre vágott lila hagymát és pirított hagymát, és végül megkoronázzuk a bucitetőkkel.

pbj-burger-3 (1)
PB&J burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több ütős és szaftos hambira éheztek? Nem csodáljuk, de szerencsére van bőven receptünk. Ezeket imádni fogjátok!

Surf ’n’ turf burger

Fish and chips burger

Paneer sajtos burger currys lencsesalátával

www.streetkitchen.hu

Valószínűleg sok embernél kiveri a biztosítékot, pedig egy nagyon bomba kaja! Aki pedig nem hiszi, az járjon utána! ;)

Hozzávalók

2 főre
4 szelet
bacon
400 g
darált marhahús
1 tk
chipotle chilipehely
1 ek
étolaj
2 szelet
cheddar sajt
2 db
hamburgerbuci
3 ek
mogyoróvaj
3 ek
áfonyalekvár
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 tk
pirított hagyma

Így készül a PB&J burger.

A bacont hideg serpenyőben kezdve, közepes lángon lepirítjuk, a serpenyőt és a zsírt pedig félrerakjuk, hogy várjon picit a hamburgerhúsokra.

A húsból 2 db, ujjnyi vastag pogácsát formázunk, hintünk rá egy kevés sót és chipotle chilipelyhet, aztán szintén közepes lángon lepirítjuk a baconből kiolvadt zsír és olaj keverékén, oldalanként 2-3 perc alatt. Végül rátesszük a cheddart, lefedjük és kb. fél perc alatt ráolvasztjuk.

A hamburgerbucikat kettényessük és forró serpenyőben lepirítjuk őket a hússütés után visszamaradt zsíron. A bucik alját megkenjük egy kevés mogyoróvajjal, a tetejüket pedig áfonyalekvárral. Az aljakra helyezzük a húsokat, arra jöhet a pirított bacon, teszünk rá szeletekre vágott lila hagymát és pirított hagymát, és végül megkoronázzuk a bucitetőkkel.

pbj-burger-3 (1)
PB&J burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több ütős és szaftos hambira éheztek? Nem csodáljuk, de szerencsére van bőven receptünk. Ezeket imádni fogjátok!

Surf ’n’ turf burger

Fish and chips burger

Paneer sajtos burger currys lencsesalátával

Ha tetszett a PB&J burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept