A legjobb reggelik

HúsvétiEggBenedictkaláccsaléssonkával

Húsvéti Egg Benedict kaláccsal és sonkával

Hozzávalók
100 g
vaj
A hollandi mártáshoz
2 db
tojássárgája
2 ek
citromlé
fehérbors
1 ek
víz
A buggyantott tojáshoz
2 db
tojás
4 ek
ecet
Az összeszereléshez
2 szelet
kalács
2 szelet
húsvéti sonka
1 csokor
medvehagyma
bors

Elkészítés
Először összedobjuk a hollandi mártást. Egy tálba belenyomatjuk a tojássárgákat és 1 ek citromlevet, majd egy habverő segítségével jól elkeverjük. Ezt a tálat egy edény tetejére ültetjük, amiben már gyöngyözik a víz és elkezdjük melegíteni. Néha levesszük a tálat, majd visszatesszük, közben pedig folyamatosan kevergetjük és vigyázunk, hogy ne melegedjen túl. (kb. 65 fokosra kell melegíteni). Ha egy kicsit elkezd sűrűsödni, akkor félretesszük a tálat és fokozatosan adagolva, hozzádobjuk a felszeletelt vajat, mindig addig keverjük újra a gőz fölött, amíg teljesen elolvad benne a vaj. Ezután levesszük a vízről a tálat és hozzáadjuk a maradék citromlevet, a vizet, sóval és borssal ízesítjük. Elkeverjük, majd a lábasba engedünk egy kis hideg vizet és az így kb. 40 fokos víz fölött melegen tartjuk a mártást felhasználásig.
A buggyantott tojáshoz a forró, gyöngyöző vízhez adjuk az ecetet és egy nagy csipet sót. A tojásokat (egyesével) egy kis tálkába ütjük, majd egy merőkanalat engedünk a vízbe és ebbe csúsztatjuk bele óvatosan a feltört tojást. Ha a fehérje egy keretet alkotott, akkor kifordíthatjuk a merőkanálból és további 2 percig főzzük. Ezután kivesszük és hideg vízbe dobjuk. Így járunk el a többi tojással is.
Jöhet az összeállítás! Egy kalácsból szeleteket vágunk és bedobjuk a kenyérpirítóba. Közben a sonkaszeletek mindkét oldalát egy serpenyőben lepirítjuk. A kalácsra mehet a felszeletelt medvehagyma, majd a sonka, erre jön a tökéletes buggyantott tojás, egy kis bors és végül jól leöntjük a hollandi mártással!

www.streetkitchen.hu

Ha húsvétkor is valami különlegeset szeretnétek reggelizni, akkor készítsétek el az Egg Benedictet, amit kaláccsal és sonkával turbóztunk fel. Brutálisan kiadós reggeli lett belőle.

Hozzávalók

2 személyre
100 g
vaj
A hollandi mártáshoz
2 db
tojássárgája
2 ek
citromlé
fehérbors
1 ek
víz
A buggyantott tojáshoz
2 db
tojás
4 ek
ecet
Az összeszereléshez
2 szelet
kalács
2 szelet
húsvéti sonka
1 csokor
medvehagyma
bors
Először összedobjuk a hollandi mártást. Egy tálba belenyomatjuk a tojássárgákat és 1 ek citromlevet, majd egy habverő segítségével jól elkeverjük. Ezt a tálat egy edény tetejére ültetjük, amiben már gyöngyözik a víz és elkezdjük melegíteni. Néha levesszük a tálat, majd visszatesszük, közben pedig folyamatosan kevergetjük és vigyázunk, hogy ne melegedjen túl. (kb. 65 fokosra kell melegíteni). Ha egy kicsit elkezd sűrűsödni, akkor félretesszük a tálat és fokozatosan adagolva, hozzádobjuk a felszeletelt vajat, mindig addig keverjük újra a gőz fölött, amíg teljesen elolvad benne a vaj. Ezután levesszük a vízről a tálat és hozzáadjuk a maradék citromlevet, a vizet, sóval és borssal ízesítjük. Elkeverjük, majd a lábasba engedünk egy kis hideg vizet és az így kb. 40 fokos víz fölött melegen tartjuk a mártást felhasználásig.
A buggyantott tojáshoz a forró, gyöngyöző vízhez adjuk az ecetet és egy nagy csipet sót. A tojásokat (egyesével) egy kis tálkába ütjük, majd egy merőkanalat engedünk a vízbe és ebbe csúsztatjuk bele óvatosan a feltört tojást. Ha a fehérje egy keretet alkotott, akkor kifordíthatjuk a merőkanálból és további 2 percig főzzük. Ezután kivesszük és hideg vízbe dobjuk. Így járunk el a többi tojással is.
Jöhet az összeállítás! Egy kalácsból szeleteket vágunk és bedobjuk a kenyérpirítóba. Közben a sonkaszeletek mindkét oldalát egy serpenyőben lepirítjuk. A kalácsra mehet a felszeletelt medvehagyma, majd a sonka, erre jön a tökéletes buggyantott tojás, egy kis bors és végül jól leöntjük a hollandi mártással!

Ha tetszett a Húsvéti Egg Benedict kaláccsal és sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept