Brutális kaják

Igazimagyarosízek:alfölditányéros

Igazi magyaros ízek: alföldi tányéros

Hozzávalók
500 g
paradicsom
300 g
tV paprika
200 g
tarhonya
2 fej
vöröshagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
2 tk
sűrített paradicsom
só, bors
1.3 l
víz
120 g
paprikás kolbász
200 g
fagyasztott zöldborsó
5 db
kis burgonya
olaj

Elkészítés
A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk.  Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a paprika egy picit össze nem esik. Belerakjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha már jó lecsós, beletesszük a tarhonyát, a borsót, az apró kockákra vágott krumplit és felöntjük a maradék vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt elzárjuk és lefedjük. 10 percig hagyjuk állni és utána tálalhatjuk is.

www.streetkitchen.hu

Egy igazi mindent bele hamisítatlan magyar kaja: lecsó, kolbász és tarhonya egy kis zöldborsóval feltuningolva. :D

Hozzávalók

4 személyre
500 g
paradicsom
300 g
tV paprika
200 g
tarhonya
2 fej
vöröshagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
2 tk
sűrített paradicsom
só, bors
1.3 l
víz
120 g
paprikás kolbász
200 g
fagyasztott zöldborsó
5 db
kis burgonya
olaj
A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk.  Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a paprika egy picit össze nem esik. Belerakjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha már jó lecsós, beletesszük a tarhonyát, a borsót, az apró kockákra vágott krumplit és felöntjük a maradék vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt elzárjuk és lefedjük. 10 percig hagyjuk állni és utána tálalhatjuk is.

Ha tetszett az Igazi magyaros ízek: alföldi tányéros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept