Szendvicsek

Ígykészülalegjobbtonhalkrémesszendvics

Így készül a legjobb tonhalkrémes szendvics

Hozzávalók
2 db
tonhalkonzerv (kb. 30 dkg)
3 ek
majonéz
2 db
szárzeller
1 fej
kisebb lilahagyma
2 ek
kapribogyó
2 ek
petrezselyem
1 tk
dijoni mustár
1 ek
frissen facsart citromlé
1 db
citrom reszelt héja
frissen őrölt bors
8 szelet
rozskenyér
4 db
római saláta- vagy endívialevél

Elkészítés
  1. A tonhalat villával szétnyomkodjuk, és kikeverjük a majonézzel. Hozzáadjuk a finomra vágott lila hagymát, a szintén finomra vágott szárzellert, petrezselymet, a lecsepegtetett, felaprított kapribogyót és a mustárt.

  2. Sóval, jó sok frissen őrölt borssal, a citromlével és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Négy kenyérszeletre 1-1 salátalevelet borítunk, erre halmozzuk a tonhalkrémet, majd rátesszük a maradék kenyérszeleteket is.

www.streetkitchen.hu

Egy lusta és egyszerűbb recept, de néha pont erre van szükség. Ráadásul nem tudom miért, de egy addiktív cucc: hónapokig nem jut eszembe, de ha egyik este megcsinálom, utána még két-három napig biztos ezt akarom enni.

Ez a tonhalkrémes szendvics a legegyszerűbb lusta kaja, ami mégis igazán addiktív: pontosan ilyenre vágyunk, amikor van egy tonhalkonzerv és szeretnénk valami gyorsan összedobható, de finom ebédet. A tonhalat majonézzel, lilahagymával, szárzellerrel, kapribogyóval és citrommal keverjük: az eredmény egy krémes, de karakteres halas kence, ami egyszerre selymes és pikáns.

Hozzávalók

4 szendvicshez
2 db
tonhalkonzerv (kb. 30 dkg)
3 ek
majonéz
2 db
szárzeller
1 fej
kisebb lilahagyma
2 ek
kapribogyó
2 ek
petrezselyem
1 tk
dijoni mustár
1 ek
frissen facsart citromlé
1 db
citrom reszelt héja
frissen őrölt bors
8 szelet
rozskenyér
4 db
római saláta- vagy endívialevél

Elkészítés

  1. A tonhalat villával szétnyomkodjuk, és kikeverjük a majonézzel. Hozzáadjuk a finomra vágott lila hagymát, a szintén finomra vágott szárzellert, petrezselymet, a lecsepegtetett, felaprított kapribogyót és a mustárt.

  2. Sóval, jó sok frissen őrölt borssal, a citromlével és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Négy kenyérszeletre 1-1 salátalevelet borítunk, erre halmozzuk a tonhalkrémet, majd rátesszük a maradék kenyérszeleteket is.

A rozskenyér szeletekre kent tonhalkrém mellé friss római saláta- vagy endívialeveleket pakolunk, hogy ropogós struktúrát és extra frissességet adjunk a szendvicsnek. Ez az egyszerű, mégis gondosan összerakott verzió tökéletes uzsonnához, piknikre vagy akár hétköznapi ebédre.

Próbáld ki ezeket a szendvicskrémeket is!

Fokhagymás szendvicskrém

Lecsós szendvicskrém

Fűszeres lencsés szendvicskrém

Ha tetszett az így készül a legjobb tonhalkrémes szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése