A legjobb reggelik

Fokhagymásszendvicskrém

Fokhagymás szendvicskrém
Fokhagymás szendvicskrém pirítósra kenve

Hozzávalók
4 fej
fokhagyma
50 g
olívaolaj
150 g
vaj
2 ek
tejföl
1 tk
mustár
bors
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
4 szelet
pirítós
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymafejek tetejét levágjuk, hogy a gerezdek egy része látszódjon, majd egy kis tepsibe tesszük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Alufóliával lefedve 50 percig sütjük, amíg a gerezdek teljesen puhák és enyhén aranybarnák nem lesznek.

  2. Kihűlés után a sült fokhagymát kinyomjuk a héjból, és egy tálban simára dolgozzuk a vajjal, a tejföllel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az aprított friss petrezselymet.

  3. Pirítósra kenjük, majd megszórjuk még egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

www.streetkitchen.hu

A sütési idő ne tántorítson el, ez egy igazán krémes és könnyű krém, amire megéri várni, és lássuk be, azonkívül, hogy sokáig sül, a többi munka már gyerekjáték!

pictogram

Vega

A fokhagymás szendvicskrém az az egyszerű, mégis ütős kis kence, ami bármikor jól jön: reggelire, vendégvárónak, mártogatósnak vagy csak úgy, egy szelet kenyérre kenve, ha valami gyors, de karakteres ízre vágysz. Nincs benne semmi bonyolult, de a fokhagyma karaktere annyira viszi a hátán, hogy már egy-két falat után függőséget okoz.

Hozzávalók

4 adaghoz
4 fej
fokhagyma
50 g
olívaolaj
150 g
vaj
2 ek
tejföl
1 tk
mustár
bors
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
4 szelet
pirítós
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymafejek tetejét levágjuk, hogy a gerezdek egy része látszódjon, majd egy kis tepsibe tesszük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Alufóliával lefedve 50 percig sütjük, amíg a gerezdek teljesen puhák és enyhén aranybarnák nem lesznek.

  2. Kihűlés után a sült fokhagymát kinyomjuk a héjból, és egy tálban simára dolgozzuk a vajjal, a tejföllel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az aprított friss petrezselymet.

  3. Pirítósra kenjük, majd megszórjuk még egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

Fokhagymás szendvicskrém pirítósra kenve
Fokhagymás szendvicskrém (Fotó: Street Kitchen)

Ezzel az összetétellel a fokhagymás szendvicskrém hűtőben, jól zárható dobozban tárolva kb. 4–5 napig eláll.

A vaj és az olívaolaj stabil alap, a tejföl viszont érzékenyebb, ezért mindenképp tartsd hűtőben, és csak tiszta kanállal nyúlj bele, hogy elkerüld a szennyeződést. Ha a krém illata vagy állaga megváltozik, inkább ne kockáztass.

Extra tipp: ha előre tudod, hogy több napra készíted, a petrezselymet csak tálalás előtt keverd bele vagy szórd a tetejére, így frissebb marad. A pirítósra kenve szobahőmérsékleten a legkrémesebb, de sose hagyd kint hosszú órákra, mert a tejföl miatt romlékony.

Ha a fokhagymás szendvicskrémhez magadnak készítenél pékárut, mutatjuk a legjobb recepteket!

Kovászos kenyér

Tökmagos zsemle

Retró sós kifli

Ha tetszett a fokhagymás szendvicskrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept