A császármorzsa elkészítéséhez először felmelegítjük a tejet a vaníliás cukorral, majd egy tálban a búzadarára öntjük. Hagyjuk, hogy megszívja magát, de nem szabad túláztatni, nagyjából 15 perc kell neki.
Addig egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk a búzadarához, elkeverjük és beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
A fehérjét egy másik tálban másfél csipet sóval kemény habbá verjük. A masszába reszeljük egy szép nagy citrom héját, és beleforgatjuk a tojások felvert habját a tésztába.
A császármorzsa sütéséhez a közepesen erős lángon melegített serpenyőbe teszünk egy adag vajat, annyit, hogy az egész edény fényes legyen. Ha a serpenyőnk kellően forró, máris beleöntjük a masszát és a még folyós állagú tészta tetejét megszórjuk egy kevés aszalt meggyel vagy mazsolával.
Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, majd apró darabokra tördeljük, és egyenletesen megpirítjuk, hogy az egész étel szép aranybarna legyen, úgy nézzen ki, mint egy császármorzsa.
Tálaláskor nyakon önthetjük bármivel, ami folyik és édes, a legjobb választás egy házi baracklekvár lesz. Jó étvágyat!
Ígykészülatökéletescsászármorzsa

Ismerős az a szó, smarni? Esetleg az, hogy porozinkó, vagy grízsmarni? Nem? Pedig nagyon egyszerű! Ez a császármorzsa.
Ez a nagyszerű édesség szinte mindenki kedvence. Bizonyos források szerint maga a császár, Ferenc Jóska „találta fel“ (Kaiserschmarrn). Saját kényünkre-kedvünkre változtatgathatjuk a receptúrát. Lehet liszt nélkül is készíteni, bár akkor pótolni kell darával, vagy egyéb őrölt gabonával.
Hozzávalók
Elkészítés
A császármorzsa elkészítéséhez először felmelegítjük a tejet a vaníliás cukorral, majd egy tálban a búzadarára öntjük. Hagyjuk, hogy megszívja magát, de nem szabad túláztatni, nagyjából 15 perc kell neki.
Addig egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk a búzadarához, elkeverjük és beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
A fehérjét egy másik tálban másfél csipet sóval kemény habbá verjük. A masszába reszeljük egy szép nagy citrom héját, és beleforgatjuk a tojások felvert habját a tésztába.
A császármorzsa sütéséhez a közepesen erős lángon melegített serpenyőbe teszünk egy adag vajat, annyit, hogy az egész edény fényes legyen. Ha a serpenyőnk kellően forró, máris beleöntjük a masszát és a még folyós állagú tészta tetejét megszórjuk egy kevés aszalt meggyel vagy mazsolával.
Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, majd apró darabokra tördeljük, és egyenletesen megpirítjuk, hogy az egész étel szép aranybarna legyen, úgy nézzen ki, mint egy császármorzsa.
Tálaláskor nyakon önthetjük bármivel, ami folyik és édes, a legjobb választás egy házi baracklekvár lesz. Jó étvágyat!

A császármorzsa egy édes, omlós desszert, amely gyorsan elkészíthető, mégis kiadós élményt nyújt. Ideális reggelire, tízóraira, vagy akár desszertként is. A tojásban és tejben gazdag tészta fehérjével látja el a szervezetet, a vaníliás vagy gyümölcsös ízesítés pedig extra vitaminokat adhat. Szórd meg friss gyümölccsel vagy porcukorral, és élvezd az édes múltidéző pillanatokat!
Most, hogy megvannak az alapok, próbáld ki ezeket az extrás verziókat is!
Quinoás császármorzsa almaszósszal
Ha tetszett az így készül a tökéletes császármorzsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-SDJH-x.webp)