A legjobb reggelik

Ígykészülatökéleteszabkása

Így készül a tökéletes zabkása

Hozzávalók
150 g
zabpehely
500 ml
víz
1 csipet
2 ek
sötétbarna cukor
A barackoshoz:
5 db
barack
1 tk
vaníliakivonat
2 ek
kókuszchips
A gyümölcsöshöz:
200 g
bogyós gyümölcs vegyesen málna, ribizli, áfonya
1 - 2 ek
csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
1 - 2 ek
juharszirup

Elkészítés

zabkasa.jpg

A zabpelyhet egy lábosba szórjuk, kissé hagyjuk megpirulni, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a sót és a cukrot, összekeverjük és közepes lángon főzzük. Néha megkeverjük. Addig főzzük, amíg a zabpehely teljesen megpuhul és krémes lesz. Ha kell egy kevés vizet adhatunk még hozzá főzés közben. A végeredmény nem túl sűrű, főzelékszerű pép lesz. Főzés közben ízesíthetjük egy fél vaníliarúd kikapart magjával, vagy például fahéjjal, gyömbérrel vagy szerecsendióval.

img_8236.jpg

A kókuszchips-et száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és félretesszük. A barackpüréhez a barackok héját lehúzzuk, úgy, hogy pár percig forró vízbe tesszük őket. A gyümölcsök húsát késes robotgépben a vaníliakivonattal pépesre turmixoljuk. A zabkása tetejére kanalazunk a püréből és megszórjuk a kókuszchips-szel.

A gyümölcsös verzióhoz meglocsoljuk a zabkását juharsziruppal, még forrón megszórjuk csokival, hogy az ráolvadjon és rákanalazzuk a gyümölcsöket.

img_8227.jpg

www.streetkitchen.hu

Az utóbbi időben rászoktunk arra, hogy zabkását reggelizünk. A lehetőségek száma végtelen, mutatunk 2 bevált receptet: könnyű őket összedobni, isteni finomak, és jót teszel velük magadnak - ott a helye a legjobb reggelik között!

Hozzávalók

4 személyre
150 g
zabpehely
500 ml
víz
1 csipet
2 ek
sötétbarna cukor
A barackoshoz:
5 db
barack
1 tk
vaníliakivonat
2 ek
kókuszchips
A gyümölcsöshöz:
200 g
bogyós gyümölcs vegyesen málna, ribizli, áfonya
1 - 2 ek
csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
1 - 2 ek
juharszirup

zabkasa.jpg

A zabpelyhet egy lábosba szórjuk, kissé hagyjuk megpirulni, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a sót és a cukrot, összekeverjük és közepes lángon főzzük. Néha megkeverjük. Addig főzzük, amíg a zabpehely teljesen megpuhul és krémes lesz. Ha kell egy kevés vizet adhatunk még hozzá főzés közben. A végeredmény nem túl sűrű, főzelékszerű pép lesz. Főzés közben ízesíthetjük egy fél vaníliarúd kikapart magjával, vagy például fahéjjal, gyömbérrel vagy szerecsendióval.

img_8236.jpg

A kókuszchips-et száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és félretesszük. A barackpüréhez a barackok héját lehúzzuk, úgy, hogy pár percig forró vízbe tesszük őket. A gyümölcsök húsát késes robotgépben a vaníliakivonattal pépesre turmixoljuk. A zabkása tetejére kanalazunk a püréből és megszórjuk a kókuszchips-szel.

A gyümölcsös verzióhoz meglocsoljuk a zabkását juharsziruppal, még forrón megszórjuk csokival, hogy az ráolvadjon és rákanalazzuk a gyümölcsöket.

img_8227.jpg

Ha tetszett az Így készül a tökéletes zabkása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept